«Три Z: Стежками патріархів»: незвичайна проща з Києва

Читай також

  • Блаженніший Любомир Гузар невдовзі може стати святим. Глава УГКЦ розпочав беатифікаційний процес
  • Зустріч-дискусія «Спогади Любомира Гузара»
  • Пресслужба Львівської Архиєпархії спільно з Львівською духовною семінарією Святого Духа презентували аудіокнигу Любомира Гузара «Думки у спадок»
        • «Три Z: Стежками патріархів»: незвичайна проща з Києва

          Організаторами паломництва сталили Молодіжна комісія Київської архиєпархії, її голова о. Віталій Марцинюк та молодіжна спільнота «Покоління Любомира».

          20-22 жовтня проходила проща «Три Z: Стежками патріархів», маршрут якої пролягав з Києва до Зарваниці через села Завалів і Заздрість. Загалом сто осіб стали учасниками цієї прощі. Серед них буди греко-католики Києва, Фастова, Вінниці, Самбора, Борислава, Завалівщини та Запоріжжя. Духівниками прощі були о. Лука Шаламай, ВС, із Вінниці, та о. Андрій Боднарук із Києва.

          Особливість прощі була в тому, що її маршрут пролягав до Марійського центру в Зарваниці через місцевості Завалів та Заздрість, з якими тісно пов’язане життя колишніх очільників УГКЦ: Любомира Гузара та Йосифа Сліпого.

          Розпочали паломництво молитвою у крипті Патріаршого собору, де спочиває тіло Блаженнішого Любомира Гузара. Опісля віряни вирушили до Тернополя, де молилися Божественну Літургію в катедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ. Пізніше відбувся переїзд на батьківщину Блаженнішого Любомира Гузара.

          У Завалові прочан зустріли о. Володимир Капустяник, місцевий священик, та Володимир Чистух, історик і автор книги «Завалівське коріння Блаженнішого Любомира Гузара». Ознайомившись із місцевістю, паломники помолилися Молебень до Пресвятої Богородиці у храмі, де служив священик Дмитро Гузар, прадід Блаженнішого Любомира. У церкві віряни дізналися особливі моменти про рід Гузарів, а також оглянули чашу, яку колись парафіяни подарували о. Дмитру з нагоди його ревного п’ятдесятилітнього служіння Церкві. Після цього вирушили до могили священика, а над нею помолились Панахиду за упокій усопших родичів Любомира Гузара.

          Пізніше паломники переїхали до села Заздрість, де народився та виріс патріарх Йосиф Сліпий. Святкуючи 125-річчя з дня народження великого українця, паломники ознайомилися з його рідним краєм і життєвим шляхом.

          На завершення паломники переїхали до Зарваниці, де молилися до Богородиці, а також звершили нічний хід зі свічками до церкви, у якій знаходиться оригінал ікони Зарваницької Богородиці.

          Завершили паломництво наступного дня, у неділю. У соборі Зарваницької Богородиці прочани просили Матері Божої миру для України та всього світу.

          Прес-служба Київської архиєпархії УГКЦ

          Читай також

        • Блаженніший Любомир Гузар невдовзі може стати святим. Глава УГКЦ розпочав беатифікаційний процес
        • Зустріч-дискусія «Спогади Любомира Гузара»
        • Пресслужба Львівської Архиєпархії спільно з Львівською духовною семінарією Святого Духа презентували аудіокнигу Любомира Гузара «Думки у спадок»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.