Папа Франциск звернувся до нас

Читай також

  • Дикастерія віровчення про «серйозні порушення» проти людської гідності
  • ВПЛИВ НА ПАПУ РИМСЬКОГО. ДУХОВНИЙ ВИМІР ВОЇНА. ЗЛОВТІХА. ЗНАМЕННЯ. НА ВСЕ ВОЛЯ БОЖА? | Жовті Кеди
  • Посол України у Ватикані: Потрібно відкривати нові фронти, а не білий прапор піднімати
        • Папа Франциск звернувся до нас

          «Я — поруч із вами! Ви посідаєте особливе місце у моїх молитвах та в усьому тому, що я представляю Богові щодня. Зокрема, у служінні Святих Тайн Христа та у принесенні розламаного Хліба й пролитої Чаші, ті життя, які є поламані ненавистю, та ту кров, яка постійно проливається через ворожнечу між людьми в багатьох частинах світу, від щирого серця благаю у воскреслого Господа для улюбленої України втіхи та миру», — такими словами у листі до Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава й усіх вірних греко-католиків звернувся Папа Римський Франциск.

          Папа Франциск відзначив, що з радістю отримав листа від Блаженнішого Святослава після Синоду Єпископів УГКЦ, який відбувся у вересні цього року в Брюховичах.

          — Ваші слова нагадали мені про постать вашого попередника, блаженної пам’яті кардинала Любомира (Гузара). Маємо бути вдячні Богові за його життя, віддане до кінця, навіть у не менш цінному і плідному часі його хвороби, коли він продовжував чувати у молитві за свою Церкву та за свій народ. Його свідчення є заохоченням до відповідальності, щоб із вірною щедрістю відповідати на приклад пастирів, яких Христос дарував нам і які жили згідно Його серця, — поділився у листі Святіший Отець.

          Папа Франциск також зауважив, що його вразили вирази, сповнені любові й турботи, якими Глава УГКЦ говорив йому про важливість Літургії та молитви:

          — Пастир не може втомлюватися щодня молитися та віддавати життя, піднімаючись до вівтаря та сходячи від вівтаря, щоб зустрічати народ Божий, перебувати поруч із ним, не опускаючи рук, не шкодуючи себе у супроводі довіреної йому пастви, щоб допомогти їй зрозуміти насамперед духовне мистецтво довірятися Господові за будь-яких обставин та зберігати все у Ньому, який ніколи не розчаровує очікувань своїх вірних.

          Крім усього, Папа Римський відзначив, що Різдво — це свято світла, яке сяє у темряві.

          — Це таїнство божественного світла, яке променіє у ночі людини: воно не скорочує її, не прояснює її сповна, але розпочинає новий світанок — світанок, у якому Бог замешкав у нашій затьмареній історії. Нехай тепло Його ніжності зігріває серця та оживляє надію, хай Його обеззброююча простота запалює бажання примирення та миру, а Його невтомна любов породжує бажання починати знову та пробачати, — побажав Святіший Отець.

          За матеріалом news.ugcc.ua

          Читай також

        • Дикастерія віровчення про «серйозні порушення» проти людської гідності
        • ВПЛИВ НА ПАПУ РИМСЬКОГО. ДУХОВНИЙ ВИМІР ВОЇНА. ЗЛОВТІХА. ЗНАМЕННЯ. НА ВСЕ ВОЛЯ БОЖА? | Жовті Кеди
        • Посол України у Ватикані: Потрібно відкривати нові фронти, а не білий прапор піднімати
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.