“Божевільні шкарпетки”, які носить Джастін Трюдо та Джордж Буш

Читай також

  • Нове обличчя фірми дитячого харчування — хлопчик із синдромом Дауна
  • А якою мене бачите ви? Відео про людину із синдромом Дауна
        • “Божевільні шкарпетки”, які носить Джастін Трюдо та Джордж Буш

          Не таємниця, що людям із синдромом Дауна живеться непросто. Тож їхні історії успіху вражають і надихають. Молодий американець Джон Кронін у 2016 році сказав своєму батькові Марку, що хоче відкрити власну справу, розповідає ВВС. Тоді Джону був 21 рік і він тільки-тільки закінчив школу.

          Марк і Джон довго думали, яким бізнесом могли б зайнятися, доки не згадали, що хлопець любить яскраві шкарпетки з незвичайними малюнками. Так з’явилася на світ компанія John’s Crazy Socks.

          Батько і син відразу розділили обов’язки. Джон представляє бренд: відвідує різноманітні виставки і спілкується з покупцями і постачальниками. Марк — взяв на себе технічні аспекти роботи компанії.

          У перший місяць роботи сімейне підприємство доставило 452 замовлення, але вже через три місяці кількість замовлень сягла 10 тис. На сьогоднішні John’s Crazy Socks може похвалитися 30 тис. доставок і виручкою $ 1,4 млн, а шкарпетки їхнього виробництва носить прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо і колишнього президента США Джордж Буш.

          В інтернет-магазині John’s Crazy Socks представлено майже 1,4 тис. моделей шкарпеток із різними зображеннями — собак і кішок до барбекю і Дональда Трампа. Замовлений товар доставляють покупцям у той же день. Крім упаковок із шкарпетками там завжди лежить пакетик цукерок і написана від руки записка „Дякую“. А тим, хто живе поблизу, Джон приносить замовлення особисто.

          З огляду на особливості засновника, не дивно, що John’s Crazy Socks поєднує комерційну діяльність і соціальну активність. Близько третини співробітників компанії — люди з обмеженими можливостями (фізичними та інтелектуальними). Марк стверджує, що вони наймають таких людей не тільки тому, що це правильно, а й тому, що ці люди дійсно прекрасні працівники.

          John’s Crazy Socks жертвує 5% всього свого прибутку міжнародної організації Special Olympics, яка проводить спортивні заходи для людей з обмеженими інтелектуальними можливостями. До слова, Джон і сам бере участь у таких змаганнях: він із задоволенням грає баскетбол, футбол і хокей.

          Крім того, компанія випускає так звані awareness socks — шкарпетки з особливим дизайном, що привертають увагу до певних захворювань (синдрому Дауна, аутизму, раку грудей і т. д.). Із кожної проданої пари шкарпеток компанія відправляє $2 в різні благодійні організації.

          Невдовзі John’s Crazy Socks розраховує почати випуск шкарпеток за індивідуальними замовленнями, а також запустити оптове виробництво. Крім того, Марк і Джон планують відкрити — це повинно зробити „божевільні шкарпетки“ ще популярнішим.

          Для Джона, який з народження бореться з синдромом Дауна, його діагноз не став вироком. А для інших хворих його історія може послужити джерелом справжнього натхнення.

          Підготувала Наталія ПАВЛИШИН за матеріалами bbc NEWS

           

          Читай також

        • Нове обличчя фірми дитячого харчування — хлопчик із синдромом Дауна
        • А якою мене бачите ви? Відео про людину із синдромом Дауна
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"