Скрипковий концерт у Дрогобичі: зберімо кошти на дах для бездомних!

Читай також

  • Вісім рівнів благодійності за раббином Маймонідом
  • Доєднуйтеся до “Благодійного вечора з представленням книги в честь отця професора Михайла Димида ― батька героя Артемія”
  •  «Війна поріднила українців і поляків»
        • Скрипковий концерт у Дрогобичі: зберімо кошти на дах для бездомних!
          У містечку Дрогобичі на Львівщині 27 січня відбудеться благодійний концерт скрипалів європейського рівня – Братів Дарміць, котрі зіграють безкоштовно, щоб спільно зібрати кошти на дах нового будинку для бездомних.

          “Наша Хата”, будинок для бездомних неподалік Дрогобича переповнений, і щодня звертаються по допомогу нові бездомні, тому є потреба у ще одному помешканні поблизу, кажуть у місцевому “Карітасі”.

          Новий будинок має стати справжнім домом, де колишні безхатьки будуть жити спільнотою: разом готувати, займатись сільськогосподарсьою діяльністю, таким чином заробляючи собі на проживання.

          Організатори концерту запрошують всіх зацікавлених купувати квитки за адресою: вул. Чорновола 4, 30 кабінет, Карітас (за тел. 0983118637)

          Якщо ж хтось не може бути на концерті, але хоче допомогти, то можна долучатись до доброї справи в інший зручний спосіб: будівельні матеріалами, волонтерська допомогою чи пожертви.

          Довідка

          У львівській родині Дарміців – семеро дітей: дві сестри і п’ятеро братів. І саме брати і стали музикантами-віртуозами. Займатися музикою брати почали практично в один і той же рік. Старшому було 10 років, а найменшому, Ромі ще не виповнилося і п’яти.

          ​​​​​​​​​​​​Хлопці вчилися у спеціалізованій музичній школі імені Соломії Крушельницької, а потім старші Дарміці стали студентами оркестрового відділення Львівської музичної академії імені Миколи Лисенка.​​​​​​​​​​

          У багатодітній сім’ї Дарміців братам було з домашніми репетиціями досить складно, адже у кожного свої завдання, свої твори і розпорядок дня. Рятувало ситуацію одне неписане правило: хто перший встає, той першим і розпочинає свою репетицію. Іноді доводилося вставати і о п’ятій годині ранку, щоб за дві–три години відшліфувати домашнє завдання, а потім бігти на заняття. Бувало, що свої домашні міні-концерти брати поєднували. ​​​​​Сьогодні кожен з братів реалізовує свої таланти на різних сценах – хто в Україні, хто в інших країнах Європи.

          Найстаршому Леонідові нині 27 роки, Володі – 26, Сашкові виповнилося 25, Павлові – 22, а найменшому Ромі – 19. І всі вони грають, як на скрипці так і на фортепіано.

          За матеріалами Уляни Яжик, Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, та Тетяни КоняєвоїВисокий Замок

          Читай також

        • Вісім рівнів благодійності за раббином Маймонідом
        • Доєднуйтеся до “Благодійного вечора з представленням книги в честь отця професора Михайла Димида ― батька героя Артемія”
        •  «Війна поріднила українців і поляків»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.