Школа Християнського аніматора продовжує невтомно готуватись

Читай також

  • Знаки на стіні: у Франківську створили одразу кілька християнських муралів
  • «Коляда на Майзлях»-2019: як це буде та чим вражатиме Х Міжнародний фестиваль – розповіли його організатори
  • В урочищі Підлюте розпочався сезон літніх християнських таборів
        • Школа Християнського аніматора продовжує невтомно готуватись

          З блогословення Архієпископа і Митрополита Володимира Війтишина учасники Школи Християнського Аніматора знову зустрілися у приміщенні Католицької школи-гімназії святого Василія Великого.

          Ця зустріч, як уже прийнято, розпочалася Божественною Літургією, котру цього разу очолив о. Ярослав Тимішак – головний духівник Івано-Франківської духовної семінарії. На своїй проповіді, о. Ярослав розповів, чим для християнина є сповідь, та як в ідеалі вона має виглядати.

          Провів порівння фарисея та митаря із сучасними мирянами, вказуючи на те, якою різною може бути молитва. Священнослужитель зазначив: “Чим більше людина себе виправдовує, тим більше Бог не може знайти у ній щирого каяття”. Та переказав історію, яку прочитав у одному журналі, про польського священика, який зібрав молодь, щоб піти в гори.

          Під час походу, той просив усіх триматися разом, щоб не загубитися. І один хлопчина весь час відставав. Усі на нього нарікали, й сам отець нервував і докоряв йому. Й от, коли всі прийшли, той хлопець сів окремо, отцю стало шкода, що він так себе повів по відношенню до хлопця, тому підійшов і запитав, у чому причина його повільності. Відповідь його шокувала. Виявилось, що у нього на нозі протез і він як тільки швидко міг, так йшов. На питання, чому він не сказав про це одразу, юнак відповів, що боявся, аби його не взяли в гори. Каже, о. Ярослав, що так само й ми не знаючи людини, можемо її осудити, подібно, як фарисей митаря. “Через це нехай сьогоднішнє Євангеліє навчить нас ніколи себе не порівнювати, але щиро перепрошувати за свої гріхи у Господа”.

          По завершенню Літургії усі учасники мали змогу повеселитися за допомогою бансів, а після них чекав тренінг з ігрології, який провела Люся Небельська. Отримавши теоритичну і практичну частину з проведення ігор, слухачі школи дізнавалися, про організаційну частину табору від о. Софрона Зелінського.

          Далі учасників школи чекав “скетчинг” від Ігоря Васюти. Скетчинг — це не просто вміння малювати красиво, а й спосіб візуалізувати ідеї швидко і креативно за допомогою простих засобів.

          І насамкінець відбулася зустріч з гостем, а саме – представниками Мальтійської Служби допомоги м. Івано-Франківська. Доповідачі поділили усіх присутніх на три групи, у кожній з яких розповідали про надання першої допомоги при різних ситуаціях. Перша група, спікерами якої були Шульга Вікторія та Гунчак Леся, розглядали допомогу при випадку удавлення та втрати свідомості.

          Друга група спікери – Борищак ОлександрМаксимів Павло, розповіли про комплекс реанімаційних заходів. Остання група спікери – Солом’яний Любомир та Зуб Людмила, зачепили тему перев’язки і накладання бинту. Опісля чого відбувся перегляд комедійного ролика про неправильне надання першої допомоги.

          Учасники школи отримали чимало корисної інформації впродовж дня, який завершився спільною подячною молитвою – колядою.

          Читай також

        • Знаки на стіні: у Франківську створили одразу кілька християнських муралів
        • «Коляда на Майзлях»-2019: як це буде та чим вражатиме Х Міжнародний фестиваль – розповіли його організатори
        • В урочищі Підлюте розпочався сезон літніх християнських таборів
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.