«Дім на скелі»: молодіжні реколекції на Хмельниччині

Читай також

  • Передвеликодні реколекції для студентської молоді
  • Шепочіть моє ім‘я: 29 серпня
  • Запрошуємо на Духовні вправи для чоловіків та жінок згідно методу св. Ігнатія з Лойоли
        • «Дім на скелі»: молодіжні реколекції на Хмельниччині

          26-28 січня у с. Гвардійське Хмельницької області відбулися реколекції на тему «Дім на скелі». Це був чудовий вікенд для молоді віком 18+.

          Організували цю цікаву зустріч з Богом для молоді брат-капуцин Сергій Воронюк OFMCap та сестра Служниця Святого Духа Світлана Мацюк SSpS.

          Протягом цього часу молодь отримала можливість розважати над основою, на якій ми будуємо наше життя, що є нашою опорою, рушійною силою та головним важелем руху у житті. «Кожний, хто слухає ці слова й виконує їх, подібний до розумного чоловіка, який збудував свій дім на скелі…» Саме ці слова з Євангелії від Матея вели нас ці три дні. Цією скелею для нас є Господь і лише у його любові та силі все можливо.

          Молодь намагалась наблизитись до нього, відкрити свої серця через цікаві конференції про «скелю» любові і підтримки, про дію Бога у житті кожного, про те, як читати Боже Слово (практичний вимір), літургію, адорацію, перегляд кінофільму, ігри, танці.

          Ми вчились розуміти, ким ми є в очах Божих.

          Учасники реколекцій мали змогу через цікаві науки брата-капуцина та сестри, через тишу, працю в малих групах краще пізнати себе, зблизитись з Богом. Спільна трапеза та спільна молитва також створювали атмосферу спокою, тепла і миру.

          «Ми прославляли Господа у пісні, танці, слові! Ми вдячні йому за це запрошення бути на цих реколекціях», – із захопленням висловлювали свої думки присутні. Слава Богу за чудовий час! Й велика подяка настоятелю костелу у с. Гвардійське, брату-капуцину Сергію Воронюку та сестрі Служниці Святого Духа Світлані Мацюк.

          Довідка

          Згромадження Сестер Служниць Святого Духа (Conregatio Missionalis Servarum Spiritus Sancti, CM SSpS) повстало в 1889 році, і майже від самого початку його існування сестри працюють по цілому світу. Вже в 1895 р. чотири перші сестри виїхали зі Штайлю в Нідерландах, де розміщувався перший монастир, на місію до Аргентини, а рік пізніше наступні місіонерки – до Того, німецької колонії в Африці.

          На сьогодні день сестри,  розпочинаючи і закінчуючи кожен день молитвою «Духу Святий, Боже, все з любові до Тебе!», працюють пліч-о-пліч зі своїми братами вербістами з родини Св. Арнольда в 50 країнах на 5 континентах. Згромадження SSpS нараховує 3100 місіонерок, які походять з 47 країн. Серед них 15 сестер, що служать в Україні – 9 польок і 6 українок.

          Марічка Люба, учасниця реколекцій

          Про події, реколекції та анонси заходів читай на ssps.org.ua

          Читай також

        • Передвеликодні реколекції для студентської молоді
        • Шепочіть моє ім‘я: 29 серпня
        • Запрошуємо на Духовні вправи для чоловіків та жінок згідно методу св. Ігнатія з Лойоли
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.