Спільнота святого Егідія святкує 50-річчя!

Читай також

  • Доєднуйтеся до благодійної акції «Цеглина добра»
  • Сильні молитви про прощення в подружжі
  • Великдень для бідних: київська молодь запрошує допомогти
        • Спільнота святого Егідія святкує 50-річчя!

          7 лютого 1968 року виникла Спільнота святого Егідія, яка нині активно допомагає бідним і потребуючим людям і має молодіжне крило під назвою “Молодь за мир”.

          За 50 років з маленької групки старшокласників спільнота перетворилася у великий рух: 70 країн, сотні тисяч друзів, зупинені війни, а скільки бідних, яким допомогли — не порахувати.

          Sant’Egidio — це 3Р: preghiera, poveri, pace — молитва, бідні, мир, — Папа Франциск

          Усім, охочим ювіляри пропонують написати в соцмережах, що для них означає Спільнота святого Егідія з хештегом #santegidio50

          Молодь за мир у Харкові

          Довідка

          Спільнота Святого Егідія народилася в Римі 1968 року, завдяки ініціативі одного юнака на ім’я Андреа Ріккарді, якому на той час було менше 20-ти. Він почав збирати групу ліцеїстів-однолітків, щоб слухати і втілювати в життя Євангеліє. Перша християнська спільнота, що описана в Діяннях апостолів, та досвід Франциска з Ассизі стали для них основними прикладами для наслідування.

          Маленька група одразу ж почала відвідувати римські перифері – бараки, які на той час оточували Рим і де мешкало багато бідних людей. Вона організувала своєрідну «групу подовженого дня» для дітей («Школа для всіх», яка зараз в багатьох частинах світу має назву «Школа миру»).

          З того часу Спільнота надзвичайно зросла і сьогодні поширена у понад 60 країнах на 4 континентах. Кількість членів Спільноти також постійно зростає. Сьогодні Спільнота об’єднує біля 40000 людей, хоча дуже важко порахувати всіх тих, що у різний спосіб приєднуються до багатьох ініціатив Спільноти, як, скажімо, тих, що постійно й активно співпрацюють лише у певному виді служби бідним або у сфері інших починань Спільноти, але не є її членами у повному сенсі цього слова.

          За матеріалами: Молодь за мирsantegidio.org

          Читай також

        • Доєднуйтеся до благодійної акції «Цеглина добра»
        • Сильні молитви про прощення в подружжі
        • Великдень для бідних: київська молодь запрошує допомогти
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.