Нове обличчя фірми дитячого харчування — хлопчик із синдромом Дауна

Читай також

  • «Про що мовчать діти?» — серія розмов про потреби дітей з погляду психології та духовності
  • Лист св. Івана Павла ІІ до дітей, які чекають Різдва
  • Резиденцію Святого Миколая у Патріаршому домі вже відвідало чотири тисячі дітей
        • Нове обличчя фірми дитячого харчування — хлопчик із синдромом Дауна

          Щороку Ґербер — популярна фірма з виробництва дитячого харчування — оголошує конкурс на «нове обличчя», а вибрана дитина протягом 12 місяців представляє марку в рекламних кампаніях.Цього року на конкурс надійшло 140 тисяч фотографій кандидатів, а переможцем став Лукас Воррен, 10-місячний малюк із синдромом Дауна. Першою і найвідомішою «дитиною Ґербера» була Енн Кук, чиє фото, зроблене у 1928 році, надалі залишається найбільш упізнаваним знаком цієї фірми. Пані Кук уже давно виповнилося 90, але вона щороку робить нове фото зі своїм портретом у ранньому дитинстві. Також вона бере участь у виборі наступних лауреатів конкурсу.

          Конкурс на «обличчя Ґербера»

          Кортні Воррен, мама Лукаса, вивісила в Інстаграмі знімок свого синочка і додала до нього обумовлений правилами хештег. Вона визнала, що усмішка малого розчулює, і просто хотіла ним поділитися й похвалитися.

          Коли батьки довідалися про перемогу, їхній подив був безмежним. «Кортні почала кричати, коли відкрила пошту» — зі сміхом згадує її чоловік. Вони завжди відчували, що їхній синок — такий само цінний, як здорові діти, але не знали, що він навіть може виграти на у 140 тисяч із них.

          «Він завжди був і є такою доброю дитиною. Я ніколи не зустрічала когось, хто би зустрів Люка без усмішки, — каже Кортні. — У нього синдром Дауна, але насамперед він просто Лукас. Має чудову особистість, у своєму розвитку йде семимильними кроками. Ми сподіваємося, що коли він виросте, відчує гордість від себе і не буде соромитися своєї неповносправності».

          Що зробить Лукас Воррен?

          Із перемогою в конкурсі пов’язана винагорода у розмірі 50 тисяч доларів. Сім’я збирається витратити їх на освіту дитини. «Як батько, я чекаю того, щоб побачити, як син іде до школи. Хочу, аби, озираючись назад, він казав: “Поглянь на все, чого я досяг”, — каже батько родини.

          «Моєю найбільшою турботою завжди було питання про те, як інші люди сприймуть Лукаса, я завжди боялася, що його переслідуватимуть або боятимуться», — додає Кортні. Працівників фірми Ґербер захопила радість, безсумнівна на обличчі Лукаса.

          «Ми щороку обираємо дитину, яка, на наш погляд, найкраще показує тривалу спадщину Ґербера, тобто те, що кожна дитина це дитина Ґербера. Цьогоріч ми визнали, що Лукас ідеально пасуватиме для цієї ролі», — каже Білл Партика, директор фірми.

          Акцептація для всіх

          Батьки хлопчика знають, що завдяки перемозі в конкурсі вони зможуть допомогти іншим сім’ям, які виховують дітей із різного роду неповносправностями, і показати, що кожен рівною мірою заслуговує на любов і повагу. «Ми сподіваємося, що наш приклад запалить маленький вогник для спільноти осіб з особливими потребами і допоможе їм бути акцептованими, не виключеними. Вони мають потенціал, аби змінити світ — так само, як усі інші», — кажуть батьки Лукаса. «Він любить гратися, сміятися і любить робити так, щоб інші люди сміялися», — так описує мама характер свого синка.

           

           

          Джерело: pl.aleteia

          Переклад: credo

           

           

          Читай також

        • «Про що мовчать діти?» — серія розмов про потреби дітей з погляду психології та духовності
        • Лист св. Івана Павла ІІ до дітей, які чекають Різдва
        • Резиденцію Святого Миколая у Патріаршому домі вже відвідало чотири тисячі дітей
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.