Нова Школа молодіжного християнського лідерства відкрилася у Стрию

Читай також

  • Чотири життя Андрія Зелінського.
  • Священник із “Marvel”
  • Школа лідерів онлайн: не пропусти!
        • Нова Школа молодіжного християнського лідерства відкрилася у Стрию

          9 лютого в приміщенні Стрийської єпархії УГКЦ урочисто розпочали Школу молодіжного християнського лідерства. Її учасниками стали близько 30 активних молодих людей зі Стрия та Стрийської єпархії.

          Вони заздалегідь зареєструвалися на програму, яка триватиме до початку 2019 року. Щодва місяці молодь матиме навчально-євангелізаційні вікенди, а поміж тим – спільні поїздки, щоб сформувати з них лідерів, здатних стати каталізаторами змін у суспільстві.

          Чому створена Школа молодіжного християнського лідерства? Бо ми розуміємо важливість участі молоді в житті Церкви, – отець Петро Верхоляк, студентський капелан Стрийського аграрного коледжу та координатор Академічного Душрастирства при Патріаршій комісії у справах молоді УГКЦ.

          Владика Богдан Манишин, єпископ-помічник Стрийської єпархії УГКЦ, очолив молебень, який і розпочав відкриття Школи.

          Після молитви, на якій співали разом і душпастирі, і молодь, єпископ побажав хлопцям та дівчатам, щоб кожна справа, яку вони робили, робили з любові:

          “Пісню, яка написана без любові, не слухають. Вона не має продовження, вона – тимчасова, одноразова. Будь-яка справа, котра без любові здійснена, не може мати аж дуже великого продовження чи підтримки”, – владика Богдан Манишин.

          Також владика Богдан нагадав молоді, що коли вони як лідери зуміють повести за собою, то треба не забувати напрям, адже на цій дорозі завжди будуть сирени, як у розповіді про Одіссея, які відволікатимуть від вірного шляху, щоб знищити мандрівників. А ще – побажав учасникам школи бути спільнотою, незалежною від “лайків”, від примарного успіху. “Адже коли з боку Христа на хресті вийшла кров і вода, Його в цей момент вважали невдахою… Тож можна бути залежним тільки від того, що думає про нас Той, Хто нас любить”.

          Після урочистого відкриття молодь повечеряла разом з владикою та парохами з різних куточків Стрийської єпархії, які й делегували найактивніших хлопців і дівчат на це річне навчання. Після вечері на учасників чекал знайомство, а вже з 10 лютого – перший навчальний та євангелізаційний модуль.

          Навчальну програму Школи молодіжного християнського лідерства розпочинають Андрій Рождественський, виконавчий директор Центру Лідерства УКУ, викладач Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS), бізнес-консультант та Олена Карнаух, виконавчий директор Фундації Духовного Відродження. Євангелізаційний блок впроваджує команда молоді з курсу “Руах” (розшифровується як “Радісне, Успішне і Активне Християнство”).

           

          Читай також

        • Чотири життя Андрія Зелінського.
        • Священник із “Marvel”
        • Школа лідерів онлайн: не пропусти!
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Вокаліст християнського гурту "Територія Душі"