Шукайте монети з Любомиром Гузаром

Читай також

  • Блаженніший Любомир Гузар невдовзі може стати святим. Глава УГКЦ розпочав беатифікаційний процес
  • Зустріч-дискусія «Спогади Любомира Гузара»
  • Пресслужба Львівської Архиєпархії спільно з Львівською духовною семінарією Святого Духа презентували аудіокнигу Любомира Гузара «Думки у спадок»
        • Шукайте монети з Любомиром Гузаром

          Вже від завтра, з 15 лютого, Національний банк України вводить в обіг срібну пам’ятну монету, номіналом 5 гривень, „Любомир Гузар“, присвячену колишньому голові УГКЦ — Патріархові Любомиру.

          На аверсі монети зображений Патріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ (м. Київ) на дзеркальному тлі стилізованого хрестоподібного проміння, внизу — малий Державний герб України. На реверсі монети — портрет Любомира Гузара, ліворуч викарбувані роки його життя 1933-2017, а внизу цитата: „Моя мрія – бути людиною“.

          Монета вийде тиражем лише 2 тисячі.

          24 лютого 2018 року, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ у Києві відзначать 85-ту річницю з Дня народження Блаженнішого Патріарха Любомира.

           

          Декілька думок Блаженнішого Любомира:

          *****

          Мир – це коли ми створюємо позитивну атмосферу, в якій починаємо свідомо шанувати інших, любити їх, бажати і робити їм добро. Дуже важливо, аби ми бажали добра всім. Тоді мир стає дуже реальним, дійсним, без того нема миру. Мир – то не є те, що ми робимо, а те, що одержуємо від Бога. А якщо ми хочемо робити добро іншим, то ми можемо бути певні Божого благословення.

          *****

          Щоб не змарнувати шансу, треба працювати. Перестати красти, брати і давати хабарі, не горнути гроші для себе, а працювати для суспільства.

          *****

          Брак чесності, брак відповідальності не на користь державі. Мусять стати депутатами люди, які є перш за все справжніми політиками, професіоналами, які є порядними, чесними людьми, які є справжніми патріотами і направду думають про добро, благо цілого народу, про його майбутнє.

          *****

          Нам треба дуже багато працювати над собою, і серйозно працювати. І не дбати кожному виключно про свою кишеню, але дбати про загальне благо – тоді всім нам буде добре. А є ще дуже багато людей у нас, які готові за гріш продати душу, на жаль. Багато з них це робить, продають себе за гріш. Але Бог дасть, може, що будемо крок за кроком це очищувати. Нам потрібно дуже солідного духовного очищення.

          *****

          Свобода — це можливість робити добро. Ми люди, і ми вільні. А це значить, що ми маємо право робити добро. Звичайно, ми можемо помилятися, але основний сенс свободи – людина не має права чинити зло. Натомість незалежність – це свобода від зовнішніх впливів. Незалежність – це не сваволя. Незалежність – це політичне поняття. Отже, у наші часи цілій державі, цілому народу випала нагода діяти задля власного блага. І відтепер людина просто зобов’язана бути творчою, патріотичною, свідомим християнином – громадянином своєї держави.

          Читай також

        • Блаженніший Любомир Гузар невдовзі може стати святим. Глава УГКЦ розпочав беатифікаційний процес
        • Зустріч-дискусія «Спогади Любомира Гузара»
        • Пресслужба Львівської Архиєпархії спільно з Львівською духовною семінарією Святого Духа презентували аудіокнигу Любомира Гузара «Думки у спадок»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.