Апостольський Нунцій провів великопосні реколекції для молоді Київської Архиєпархії

Читай також

  • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
  • Отець-доктор Мартин Хомів: Я пам’ятаю слова, які я чув з уст Патріарха: «Вчися! Люби Бога і Україну».
  • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
        • Апостольський Нунцій провів великопосні реколекції для молоді Київської Архиєпархії

          24-25 лютого пройшли великопосні молодіжні реколекції у соборі Вишгородської Богородиці  УГКЦ, що у м.Вишгороді. Проповідником був Високопреосвященний вл.Клаудіо Ґуджеротті, Апостольський Нунцій в Україні. Темою реколекцій була – молитва та її реальність у нашому житті. Перш за все нунцій наголосив, що молитва – це спілкування між двома особами, між людиною і Богом. Тому, перш за все, ми маємо подивитись на себе: «Пам’ятайте, ми є сумою всіх досвідів. Що робити з нашими досвідами? Коли ми замішуємо хліб і не хочемо додати сіль, бо вона нам не подобається, то хліб без солі прісний. Ніколи не можна стидатись, ким ми є. Бо на цьому найбільше грає диявол».

          Друга наука давала відповідь на запитання «хто для мене Бог?» та про молитву. Архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті пояснив, що якщо ми сприймаємо Бога як гіпотезу, як гарну природу, чи як шамана, що виконує наші бажання, то до такого Бога ми не можемо молитись: «У християнстві Бог є особа. Це особа велика, гарна, яка хоче мене зустріти, яка мене створила…Якщо ми віримо, що Бог – це той хто вірить, радіє, страждає з нами, тоді ми можемо до Нього молитись».  Початок спілкування з Богом є через Біблію, яка є листом любові до кожного з нас: «Ми часом зупиняємось, щоб роздумати «О Боже, я не знаю, що Тобі сказати. Я є порожній, не знаю як провадити ту розмову. А Бог каже: «О ти не бачиш, я вже до тебе промовив – просто відповідай». Другою нагодою для спілкування з Богом – це є молитва Церкви. Щоб розкрити глибину цієї молитви потрібно: «Дійти до коріння Літургії. Молитва після причастя Івана Дамаскина має глибоке пережиття Бога. Не як ідеї, а Живого Бога, якого відчуваю тілом і прошу, щоб пройняв всього мене”. У перервах між науками кожен міг піти на особисту розмову із нунцієм, або ж на третій зустріч поставити питання, яке його цікавило.

          Після наук на молодь чекала праця в групах, Літургія, ігровий вечір  та нічні чування,  проведені братом Пахомієм, ЧСВВ.                     Більше фото та відео з реколекцій у події: Великопосні реколекції для молоді 24-25 лютого у Вишгороді

           

          Читай також

        • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
        • Отець-доктор Мартин Хомів: Я пам’ятаю слова, які я чув з уст Патріарха: «Вчися! Люби Бога і Україну».
        • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.