Митрополит Володимир поблагословив учасників вишколу ШХА

Читай також

  • Знаки на стіні: у Франківську створили одразу кілька християнських муралів
  • «Коляда на Майзлях»-2019: як це буде та чим вражатиме Х Міжнародний фестиваль – розповіли його організатори
  • В урочищі Підлюте розпочався сезон літніх християнських таборів
        • Митрополит Володимир поблагословив учасників вишколу ШХА

          22 квітня, у неділю мироносиць Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин очолив Божествену Літургію на завершальній зустрічі Школи християнського аніматора.

          До Євхаристійної молитви долучились священнослужителі та усі спікери, котрі спричинилися до доброї формації учасників ШХА.

          – Жінки-мироносиці стали праобразом тих жінок, котрі прислуговують близько Христового дому. Коли ми розважаємо над ними розуміємо те, що вони є близькі Христу, тому хочеться побажати вам бути так само близько Господа, тими, хто прислуговує Йому як у храмі, так і в повсякденому житті, – з такими словами побажання звернувся Митрополит до слухачів школи, а по завершенні Літургії вручив організаторам ШХА подячні грамоти, а учасникам дипломи про завершення вишколу.

          Для підсумку зустрічі присутні мали змогу почути тренінг від пані Ірини Вишинської – психолога, консультанта з психотерапії про “Особливості поведінки дітей підліткового віку”. Та дізнатися, про досвід організації таборів Калуської МО СУМ в Україні.

          Закінчився день спільною подячною молитвою за курс Школи християнського аніматора, що розпочався у жовтні 2017 року.

          ДОВІДКОВО

          Аніматори – це молоді хлопці та дівчата, які добровільно хочуть нести справжню радість життя усім своїм меншим друзям та своїм ровесникам. Присвячують свій вільний час для інших, організовуючи ігри, вечори, гуртки, спортивні змаганнята, катехизацію, молитву інші заходи базуючись на здоровій християнській етиці. Несуть таким чином усім Добру Новину, що Господь нас безмежно любить і що кожна людина покликана, щоб реалізувати в повноті своє життя. Своїм життям дають свідчення їхньої віри в Господа Бога, що жити з Богом, належати до Христової Церкви це далеко не означає бути сумними і виконувати лише приписи і закони, а, навпаки, вимагає бути радісними, крокуючи по справжній дорозі життя разом з іншими приятелями.

          Аніматор з латинського слова anima, що означає душа. Аніматор тоді має бути душею в групі, в товаристві друзів. Душа означає щось безсмертне, живе, життя. Аніматор повинен відновити, давати життя там, де його не має. Така діяльність аніматора називається анімацією – анімація (lat. animatione). В українські мові у медицині вживається також слово латинського походження ri-animatione (реанімація), тобто відновити життя, допомогти знову почати жити, оживити, відновити життєві функції. З цього можна догадатися, якою має бути роль аніматора, який повинен «анімувати» тобто надихати, бути душею команди, давати життя там, де б він не знаходився: у школі, на роботі і т.д.

          «Запобіжна система виховання» вбачає основне завдання вихователя у тому, що він повинен запобігати провинам. Треба оточити молодь такою дбайливою опікою і такою чистою атмосферою, щоб вона не мала спроможності робити щось зле. Превентивна система виховання не залишає вихованцям часу і не дає їм нагоди порушити етичні засади і правила доброї поведінки. Основу превентивної системи виховання складають релігія, розум і наука, а будується вона на доброті, довір’ї і любові до вихованців. Засобами християнської виховної системи І. Боско є: християнська релігія, що включає в себе практикування Заповідей Божих, які реґулюють відносини людини з Богом і ближніми та наголошують про пошану власного і чужого життя, чистоти, майна, честі, слави і почуттів; виховна атмосфера доброзичливості та родинної безпосередності; індивідуальний підхід через пізнання людини і спеціалізацію виховання; організація дозвілля і праці та безперервна зайнятість; моральні покарання і нагороди, що виключають строгі кари, насильство. Християнське моральне виховання є безперервною працею над формуванням душі й тіла людини для досягнення нею повної злуки з Богом. Метою християнського формування є виявлення, формування та розвиток природних та надприродних задатків душі й тіла до осягнення єдності життя людини з Божими законами. Християнське моральне виховання – це процес формування й розвитку духовного та фізичного потенціалу людини.

          Читай також

        • Знаки на стіні: у Франківську створили одразу кілька християнських муралів
        • «Коляда на Майзлях»-2019: як це буде та чим вражатиме Х Міжнародний фестиваль – розповіли його організатори
        • В урочищі Підлюте розпочався сезон літніх християнських таборів
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.