В урочищі Підлюте розпочався сезон літніх християнських таборів

Читай також

  • «Про що мовчать діти?» — серія розмов про потреби дітей з погляду психології та духовності
  • Лист св. Івана Павла ІІ до дітей, які чекають Різдва
  • Резиденцію Святого Миколая у Патріаршому домі вже відвідало чотири тисячі дітей
        • В урочищі Підлюте розпочався сезон літніх християнських таборів
          Вже другий рік поспіль в урочищі Підлюте, що на Рожнятівщині, відбуваються літні християнські табори «Веселі канікули з Богом», які організовує Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ. Мета таких таборів – надати дітям можливість гарно та з користю провести літній час канікул, ближче познайомити їх з основами християнської віри та, безумовно, оздоровити їх, поза як Підлюте славне своїми лікувальними джерелами та чистим Карпатським повітрям.
          У понеділок, 4 червня, стартував І заїзд дітей з Войнилівського та Галицького деканатів. Загалом це 76 дітей, віком від 11-14 років. Програма табору передбачає участь в Божественній Літургії, можливість приступити до таїнств Сповіді та Святого Причастя. Також тут не забувають і про фізичний розвиток та відпочинок дітвори.
          Кожний день покликаний принести багато радості і незабутні емоції. Різноманітні спортивні ігри, естафети, руханки, банси, захоплюючі екскурсії форельним господарством, походи гірськими стежинами – все це приносило усмішки на дитячі обличчя та залишало неймовірні враження про перебування на веселих канікулах.
          Окремо слід згадати і про вихователів табору. Так цього року, стараннями Митрополита Володимира та працівників Курії вперше була організована «Школа християнського аніматора», яка мала на меті підготувати активну молодь до праці з дітьми під час літніх християнських таборів. Учасники ШХА пройшли цілий курс підготовки, як теоретичної, так і практичної; отримали фахові знання від спеціалістів з рятувальної та медичної служб, побували на практичних семінарах. І ось тепер мають нагоду втілити свої знання на практику.
          Із самого ранку аніматори ретельно готувалися до приїзду майже сотні поки чужих їм дітей. Після поселення на дітей вже чекав смачний обід, а, підкріпившись і відпочивши, о. Микола Крушец ознайомив дітей із графіком дня, провів інструктаж по техніці безпеки. Відтак діти мали змогу познайомитись тісніше у групах між собою та аніматорами. Продовжилося це знайомство у командних іграх.
          Таким чином перший в цьому році день на «Весели канікулах з Богом» в урочищі Підлюте підійшов до завершення. У дітей ще попереду 6 днів активного відпочинку в самому серці «Горган», після якого вони вже напевно запам’ятають цей гарно проведений час у компанії нових друзів, щирих аніматорів, але найголовніше – в постійній присутності Бога.

          Читай також

        • «Про що мовчать діти?» — серія розмов про потреби дітей з погляду психології та духовності
        • Лист св. Івана Павла ІІ до дітей, які чекають Різдва
        • Резиденцію Святого Миколая у Патріаршому домі вже відвідало чотири тисячі дітей
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.