“Бути людиною!” – підсумок VI з’їзду молоді Бучацької єпархії

Читай також

  • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
  • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
  • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
        • “Бути людиною!” – підсумок VI з’їзду молоді Бучацької єпархії

          Вже минуло трохи часу, як завершився VI з’їзд молоді Бучацької єпархії. Хтось вже навіть встиг забути що відбувалося 19 травня, але більшість пам’ятає про цей день, як велике свято молодіжного простору. Кожен, хто був на ньому, долучився до великої християнської сім’ї аби в атмосфері єдності та любові, шляхом спілкування й навчання, іграми та бансами, співом, танцем та в молитві прославити нашого Творця. Чому це є важливим для кожної молодої людини?

          Якось, в одному інтерв’ю Блаженніший Любомир Гузар зауважив, що «кожне нове покоління – інше, адже воно будує щось нове. Головне, аби його не зіпсували. На жаль, сьогодні є такі люди, які намагаються молодь використати для своїх вузьких цілей: створюють різні забави, аби зробити юнаків та дівчат байдужою до головного – їхнього майбутнього». Теперішня молодь має високу свідомість і розуміння того, що відбувається у суспільстві. «Але я розумію й те, що є люди, які навмисне намагаються цю свідомість зруйнувати, купити. Це є страшний злочин. На щастя, є й ті люди, які намагаються цю молодь підбадьорити, підняти, пригадати їй найкращі високі ідеали», – зазначив він. Блаженніший, не зважаючи на те ким він був та що робив протягом свого життя, аж до самого відходу у вічність мріяв бути людиною…

          Бути тим, ким тебе сотворив Господь – це є найкращою Його прославою і, водночас, подякою за життя. Людськість походить від любові та милосердя Бога. Бути сотвореним на образ і подобу Божу – це бути люблячим та милосердним. Бути людиною – це бути як Ісус Христос. Бути християнином – це не говорити, а тим, що знаємо, жити. Подекуди навіть радикально дотримуючись заповідей Божих. Не дивитися, хто і як живе навколо. Бо ж коли ми дивимося на початки християнства – там теж не все було просто і легко. Христос, дванадцять апостолів… Один з цих апостолів зрадив, другий відрікся, коли Христа арештували, інші дев’ять розбіглися.

          Комісія у справах молоді Бучацької єпархії щиро дякує всім, хто долучився до організації та проведення VI єпархіального з’їзду молоді. Всі ми разом дали нашим дорогим юнакам та дівчатам ще один поштовх до їхнього кращого майбутнього, до кращого майбутнього нашої країни.

          Не бійтеся бути Людьми!

          Джерело

           

          Читай також

        • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
        • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
        • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Активний християнин, графічний дизайнер, фотограф, веломандрівник, скрипаль та багато ін.