Можемо свідчити ефективніше за апостолів

Читай також

  • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
  • Відбулися IV дні формування для молоді
  • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
        • Можемо свідчити ефективніше за апостолів

          Другий день Першого всеукраїнського „Форуму молодіжних лідерів та душпастирств“ у Львові був багатий цікавими думками, добрими і грунтовними ідеями. А розпочався з панельної дискусії “Як Церква на потреби і очікування молоді відповідає і може відповісти”. 

          Учасники обговорення – о. Ростислав Пендюк, голва Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ, о. Микола Мишовський, головний редактор  католицького суспільно-релігійного сайту CREDO, Анатолій Бабинський, головний редактор журналу “Патріархат”, Тетяна Трачук, головний редактор молодіжного християнського сайту “ДивенСвіт” та Надія Макаришин, представниця домініканського душ пастирства молоді у Львові.

          Тетяна Трачук, головний редактор молодіжного християнського сайту “ДивенСвіт”:

          “Я вірю в зміну форми, але не вірю в зміну ідей. Так, ми всі дуже різні, але все одно ми такі ж люди, як у часи Ісуса. Подумайте, Христос прийшов у якесь незнане село, там виріс, сформувався, закликав зі собою дванадцятеро чоловіків – різних за походженням, родом занять, світоглядами, і, уявіть, ці декілька людей змогли змінити хід історії. Що він знайшов у них? Що в них усіх побачив світ? Ісус був дуже харизматичний. І це зуміло запалити дванадцятьох, а потім тисячі, і мільйони. Він був справжнім лідером!

          Учні знаходили свою гідність біля нього. Рибалка знайшов в Ісусові значно більше, ніж те, чим займався все своє життя: місію – рятувати і навертати людей. Цим людям після зустрічі з Ісусом вдалося змінити свої життя, побачили можливість для духовного зросту. Вони не були ідеальними, робили помилки, але постійно вчилися.

          Церква нині має бути такою: зі живою істиною, живим свідченням, спільнотою, де можна знайти відповіді на запитання. Саме над цим треба працювати. Зараз маємо значно більше інструментів, ніж дванадцятеро апостолів, які мусили протоптувати величезні відстані, щоб нести слова правди. Апостолам вдалося краще розповісти, ніж нам, коли одним постом на своїй сторінці можемо прихилити сотні чи й тисячі”.

           

          Репортажі – Тетяна ТРАЧУК і Наталія ПАВЛИШИН

          Фото  – Миколайко МИРОСЛАВОВИЧ

           

          Читай також

        • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
        • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"