Надія кидає виклик: розпочався Синод Єпископів, присвячений молоді

Читай також

  • Christus vivit – Христос живий
  • «Жийте, а не животійте!» – отець Роман Демуш до молоді Донецького Екзархату
  • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
        • Надія кидає виклик: розпочався Синод Єпископів, присвячений молоді

          3 жовтня Божемтвенною Месою розпочалась XV Генеральна Асамблея Синоду Єпископів, що триватиме у Ватикані до 28 жовтня на тему «Молодь, віра і розпізнання покликання».

          Розпочинаючи проповідь під час Святої Меси, Папа Франциск закликав Святого Духа, щоб у цей «момент благодаті», яким є Синод, «відновити в пам’яті та оживити Господні слова», наново збуджуючи «запал і захоплення Ісусом”.

          Адже ми знаємо, що наша молодь здатна пророкувати і має бачення залежно від того, як ми, тепер дорослі чи літні люди, спроможні мріяти й, таким чином, впливати та ділитись мріями й надіями, які несемо в своїх серцях.

          Надія кидає гнам виклик, адже, вона спонукає встати й прямо подивитись в обличчя молоді та ситуацій, в яких вони перебувають.

          Ця ж надія вимагає від нас трудитись над подоланням ситуацій нестабільності, виключення й насильства, в які потрапляє наша молодь.

          Молоді люди, в результаті багатьох рішень, прийнятих у минулому, закликають нас з більшим зобов’язанням та разом з ними подбати про теперішнє й боротись проти того, що різними способами заважає їхньому життю розвиватись у гідний спосіб.

          Вони просять і вимагають креативної самовідданості, динамізму, сповненого ентузіазмом та надією, аби ми не залишили їх в руках численних торгівців смертю, які пригнічують їхнє життя та затемнюють їхню візію.

          Папа застеріг учасників Синоду від «спокуси потрапити в моралістичні чи елітарні наставлення, а також піддатись привабливості абстрактних ідеологій, які ніколи не відповідають дійсності», а також зазначив, що Церква дивиться на них з довір’ям і любов’ю.

           

          За матеріалами: vaticannews

          Читай також

        • Christus vivit – Христос живий
        • «Жийте, а не животійте!» – отець Роман Демуш до молоді Донецького Екзархату
        • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.