#моя_проща: більше, ніж просто зустріч

Читай також

  • Відбулися IV дні формування для молоді
  • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
  • Отець-доктор Мартин Хомів: Я пам’ятаю слова, які я чув з уст Патріарха: «Вчися! Люби Бога і Україну».
        • #моя_проща: більше, ніж просто зустріч

          В епоху тотального  спілкування онлайн живі зустрічі стають особливо цінними, бо дарують неповторну атмосферу і надихають.

          Мотивуючою, наповненою емоцій була і 2 Всеукраїнська студентська проща до Гошева, що відбулась напередодні свята  Покрова Богородиці.

          Молодь з різних куточків західної України, а також Києва зібралась разом на Ясній Горі, щоби не просто зустрітись, а вповні насолодитись спільною молитвою, а розпочалось паломництво із Архиєрейської Літургії Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир (Війтишин), повеселитись, танцюючи банси, обговорити найбільш аткуальні проблеми та питання на дискусійних майданчиках, відпочити і подрайвувати  під час музичного вечора.

          Молодіжна проща – це унікальна атмосфера, яку складно передати, але обов’язково варто відчути.

          Це коли ти  приїздиш до неймовірного місця, де хочеться залишитись, щоби постійно бути у незримій благодаті і свободі; дочікуєшся своєї черги за обідом, який смакує незрівнянно краще, аніж страви вишуканої кухні…

          Де ти знову не боїшся відчути себе дитиною і пострибати досхочу, не боїшся ставити складні запитання і разом із однолітками обговорювати їх, не боїшся, що тебе не зрозуміють, відчуваєш, як дорогою додому втоми немає, а замість горстка духовного збагачень і драйву емоцій…

          Все це було і на Гошівській прощі. Запальні банси, обладнана фотозона для інстаграмних фото, смачний обід, після якого усі прочани розійшлись по дискусійних майданчиках, де обговорювали, зокрема, як не стати заручником соцмереж, чи Бог обмежує свободу людини, як на нас впливає минуле і як із цим собі радити. Опісля, підбиваючи підсумки, молодь озвучила ключові тези своїх дискусій.

          Під час спільної зустрічі прочани мали нагоду також взяти участь і вікторині ДивенСвіту. Активні читачі нашого інтернетпорталу отримали цінні подарунки.

          На завершення – музична програма за участі. о. Вітольда Левицького та драйвового і водночас глибокого молодіжного гурту SofiBand.

          Молодіжну прощу організовував Центр Студентського капеланства при ПКуСМ за співпраці із Львівським центром студентського капеланства, Центром Академічного душпастирства Самбірсько-Дрогобицької єпархії, Комісією студентського душпастирства Стрийської єпархії, Центромакадемічного душпастирства Київської архиєпархії, Молодіжною Комісією Івано-Франківської єпархії.

          Усі фото та матеріали можна знайти за хештегом #моя_проща у соцмережах. Де також можна залишити свої відгуки щодо паломництва.

           

          Автор: Тетяна Трачук

           

          Читай також

        • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
        • Отець-доктор Мартин Хомів: Я пам’ятаю слова, які я чув з уст Патріарха: «Вчися! Люби Бога і Україну».
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)