Папа Франциск святкує 82-й День народження

Читай також

  • Делегати від УГКЦ на конгресі молоді у Ватикані: нагадувати про Україну
  • Папа до молоді: Христос є сильнішим за будь-яке зло
  • Папа Франциск: «Молодим людям слід надавати повноваження, залучати їх до діалогу, планування діяльності та прийняття рішень»
        • Папа Франциск святкує 82-й День народження

          У понеділок, 17 грудня 2018 р., Папі Францискові виповнилося 82 роки життя.

          Іноді можемо запитувати себе, що можна подарувати Папі Римському. Найкращим подарунком кожного з нас буде те, про що Святіший Отець Франциск просить при кожній нагоді: молитва. Піднесімо сьогодні особливу молитовну згадку за Наступника святого Петра, прохаючи опіки Пресвятої Богородиці та дарів Святого Духа, щоб він, прислухаючись до голосу сумління та розпізнаючи Божу волю, здійснював задуми, спрямовані на оновлення Церкви в сучасному світі.

          Напередодні святкового дня, вранці 16 грудня  у залі Павла VI у Ватикані, Папа Франциск став учасником зворушливої святкової події. Напередодні свого дня народження та в контексті наближення Різдва, він зустрівся з дітьми з різних куточків світу, що отримують допомогу в педіатричному диспансері «Святої Марти», яким опікуються Сестри Милосердя святого Вінсента де-Поль, розташованому неподалік «Дому святої Марти», теперішньої резиденції Святішого Отця.

          Великий торт для Папи

          Різдвяні пісні, хореографічні постановки, привітання з нагоди дня народження та великий торт чекали на Папу, що прибув до залу. «Сподіваюся, що такий великий торт не стане причиною нестравності», – пожартував він, прийшовши до дітей також не з порожніми руками: всі отримали від нього «різдвяні шкарпетки», наповнені цукерками.

          Святіший Отець вислухав свідчення кількох дітей і двох матерів, що походять з Перу та Марокко, а промовляючи до присутніх, зазначив, що контекст наближення Різдва спонукав його замислитися над тим, що зробила би Ісусова мама, коли б Він простудився… «Я не впевнений, що у Назареті чи в Єгипті був якийсь диспансер, але я впевнений, що якби Богородиця мешкала у Римі, то принесла б Його до цього диспансеру», – пожартував Папа.

          Чого нас вчать діти?

          Як зауважив Святіший Отець, звертаючись до черниць, медперсоналу, волонтерів та батьків, «працювати з дітьми не є легко», але це вчить нас, що «для того, аби збагнути дійсність, необхідно схилитися, як ми схиляємося, щоби поцілувати дитину». «Вони, – додав Наступник святого Петра, – навчають нас саме цього. Горді й пихаті не можуть збагнути життя, бо не спроможні понизитися».

          За словами Папи, «ми даємо дітям багато речей», однак, й вони залишають нам ось це «найважливіше повчання»: «Схилися, будь покірним, тоді навчишся розуміти життя та розуміти людей. І ви всі маєте оту здатність схилитися, тож щиро дякую вам за це», – мовив Святіший Отець, ще раз привітавшись з родинами і персоналом, перед тим як вирушити до Апостольського палацу, щоб з вікна робочого кабінету очолити проказування молитви «Ангел Господній».

          VatikanNEWS

          Читай також

        • Делегати від УГКЦ на конгресі молоді у Ватикані: нагадувати про Україну
        • Папа до молоді: Христос є сильнішим за будь-яке зло
        • Папа Франциск: «Молодим людям слід надавати повноваження, залучати їх до діалогу, планування діяльності та прийняття рішень»
          • Оціни

            [ratemypost]