Ходіть із нами в гості до Василя та Маланки!

Читай також

  • Оселя Святого Миколая – святкове дійство у Митрополичих садах
  • PADRE BIKE чи незвичайна відпустка звичайного священика
  • Літні люди сплетуть пледи для сімей у складних життєвих обставинах
        • Ходіть із нами в  гості до Василя та Маланки!

          Якщо ви помітили, святкування зараз щораз більше набувають благодійницького наповнення. Нині чимало спільнот, громадських організацій, фондів намагаються не просто організувати те чи інше свято, а наповнити його глибшим змістом, привернути увагу людей до допомоги потребуючим, залучають усіх охочих, щоб розділяли радість із тими, хто через різні обставини позбавлений багатьох можливостей, чи ж намагаються акумулювати зусилля, в тому числі й фінансові, щоб підтримати якусь благородну справу.

          Так, БО „Фундація духовного відродження“ ЛА УГКЦ на Старий Новий рік (13 січня) вже вдесяте організовує Благодійний родинний вечір — „В гостях у Василя та Маланки“. Щороку їхній захід має на меті зібрати кошти на якусь добру справу. Кілька років поспіль всі добровільні пожертви та гроші, виручені з продажу квитків, спрямовували на допомогу нашим воїнам. Цьогоріч долучилися до підтримки БО „Шпиталь імені Митрополита Андрея Шептицького“ у їхньому бажанні відновити хірургічне відділення.


          — Це відділення діяло до 2013 року та через застаріле обладнання було призупинено. Зараз важливо відновити його діяльність. Маємо кілька цілей. Передовсім — це благодійна медична діяльність. Адже навіть, коли говоримо про реформу і страхову медицину, все ж хірургічна медицина завжди потребуватиме дофінансування. Ми розуміємо, що значна частина суспільства не спроможна самотужки потурбуватися про такі затратні речі, як операція. Тож відновлене хірургічного відділення матиме благодійну складову, — зазначив адміністратор Шпиталю отець-доктор Андрій Логін.

          Шпиталь Шептицького має ще одну статутну діяльність — науково-практичну. Тож у майбутньому планують залучати до хірургічної роботи партнерів із іноземних клінік, які є досить чисельними. Ці фахівці проводитимуть майстер-класи для молодих хірургів-інтернів. І в такий спосіб впливатимуть на підвищення якості стандартів сучасної хірургії. Також є чимало лікарів із діаспори, які готові як волонтери приїжджати до Шпиталю і проводити різні операції. Тож розвиватимуть ще один напрям — медичне волонтерство.

          Програма свята „В гостях у Василя та Маланки“ 2019, яке проходитиме у львівській духовній семінарії Святого Духа, — надзвичайно насичена. Лунатимуть коляди у виконанні співаків Ірини Долі та Назара Савка, виступлять гурти Rockoko та „ЯгОди“. Також буде нагода поринути в дійство театрів „Майстерні мистецького простору“, „І люди, і ляльки“. А з дітьми Різдвяну містерію, наповнену вертепами, ялинковими прикрасами, майстер-класами, квест-забавами, творитимуть аніматори Театру вільних ініціатив „ОКО“. Особливу атмосферу творитиму також показ українських вишиванок різних епох під спів хору „Слідами Херувимів“.

          Замовити квитки можна за телефоном: 067 67 90 207; Львів, пл. Св. Юра, 5.

          Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Оселя Святого Миколая – святкове дійство у Митрополичих садах
        • PADRE BIKE чи незвичайна відпустка звичайного священика
        • Літні люди сплетуть пледи для сімей у складних життєвих обставинах
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"