«Коляда на Майзлях»-2019: як це буде та чим вражатиме Х Міжнародний фестиваль – розповіли його організатори

Читай також

  • Отець Михайло Станчишин: «Нам вельми бракує глибокої зустрічі з Христом у Різдві»
  • Де ти шукаєш цей Дім хліба – Вифлеєм?
  • #НазустрічРіздву. День 40. 24 грудня. Пастирі, які стали «Ангелами»
        • «Коляда на Майзлях»-2019: як це буде та чим вражатиме Х Міжнародний фестиваль – розповіли його організатори

          В Івано-Франківську, з 8 по 14 січня, у церкві Царя Христа монастиря оо. Василіян відбудеться Х Міжнародний фестиваль “Коляда на Майзлях”.  З цієї нагоди у середу, 2 січня, в Архієпархіальному управлінні відбулась прес-конференція.

          Зазвичай на «Коляду на Майзлях» приїжджають колективи не тільки з усіх куточків України, а й з-за кордону. Цьогоріч зареєструвалась близько 50 колективів-учасників, які цілий тиждень величатимуть народження Спасителя у піснях-колядках.

          Чим в цьому році вражатиме фестиваль сьогодні розповідали його організатори.

          Так, за словами Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина, аналогів фестивалю «Коляда на Майзлях» немає в жодному іншому куточку України.

          «Господь благословив це святкування. Це спільна праця усіх – і парафії, і міської влади, і культури», – зауважив Митрополит.

          На його думку, фестиваль протягом цих 10 років пройшов довгий шлях, щоби врешті в цьому році отримати статус Міжнародного.

          «Як і в попередні роки, наш храм Царя Христа був та залишається відкритим для усіх бажаючих, не зважаючи на віросповідання. Ми зберемося, щоби спільно прославити великий прихід Господа нашого і Спаса Ісуса Христа», – каже Владика Володимир.

          В свою чергу Міський голова Івано-Франківська п. Руслан Марцінків переконаний, що з кожним роком фестиваль стає все кращим і ним постійно цікавляться велика кількість колективів з інших міст.

          «Цього року він «вийде» за межі Храму Царя Христа. Буде три концерти на Вічевому майдані», – повідомив п. Руслан.

          На думку директора Департаменту культури п. Надії Загурської, ніщо так не об’єднує громаду, як плекання культури.

          «Дуже важливо, що в цих дням тисячі наших краян та гостей будуть присутні в храмі. Наша культура – це духовність, якщо її не буде – не буде й нації», – каже п. Надія.

          Окрім того, організатори повідомили, що в часі фестивалю, відбудеться круглий стіл на тему історії та значення коляд в українській культурі. Він відбудеться в неділю, 13 січня, в приміщенні міської ратуші.

          Хори, ансамблі, оркестри та вокалісти виконуватимуть традиційні та старовинні колядки і щедрівки. Колективи прибудуть як з Прикарпаття, так і з різних куточків України. Також завітають гості із Польщі, Молдови та інших країн. Окремо слід виділити виступи колективів із зони бойових дій – Волновахи та Попасної.

          Варто зауважити, що на відкритті фестивалю для нас виступить незрівнянна Ніна Матвієнко. Крім того, в межах фестивалю свою оригінальну програму представить Галина Баранкевич. У понеділок, 14 січня, о 12 годині відбудеться Архієрейська Божественна Літургія за участю Глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава Шевчука та Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина.

          Пригадуємо, що фестиваль «Коляда на Майзлях» започаткували у 2010 році при монастирі Царя Христа отців Василіян, що в м. Івано-Франківську. Організатори мають на меті відновлювати та поширювати різдвяні традиції, колядки, щедрівки.

          Прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

          Читай також

        • Отець Михайло Станчишин: «Нам вельми бракує глибокої зустрічі з Христом у Різдві»
        • Де ти шукаєш цей Дім хліба – Вифлеєм?
        • #НазустрічРіздву. День 40. 24 грудня. Пастирі, які стали «Ангелами»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.