Магістерська програма «Християнська педагогіка та організація дозвілля» УКУ отримала державне визнання

Читай також

  • Про гідність дитини мовою мистецтва — підсумки проєкту «SAFEGUARDING. Безпека дитини в середовищі церкви»
  • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
  • Триває набір на річну сертифікатну програму ФБФ УКУ «Християнська традиція для сучасного світу»
        • Магістерська програма «Християнська педагогіка та організація дозвілля» УКУ отримала державне визнання

          Освітня програма «Християнська педагогіка та організація дозвілля» Українського Католицького Університету отримала державну акредитацію другого (магістерського) рівня вищої освіти. В лютому цього року її перші випускники вже отримали дипломи магістрів за спеціальністю «Богослов’я» державного зразка.

          Програма створена на базі Катехитично-педагогічного інституту у співпраці з Філософсько-богословським факультетом УКУ. Першочергово вона спрямована на формування християнських педагогів. Її випускники – промотори християнського виховання: вчителі предметів духовно-морального спрямування, катехити, педагоги-організатори позакласного та позашкільного навчання, організатори культурно-освітніх та духовних заходів.

          «В основу цієї освітньої магістерської програми лягла унікальна модель, в якій поєднано богослов’я, педагогіку та дозвіллєзнавство, – наголошує керівник програми пан Назар Дуда. – Таке поєднання дає нам можливість найкраще підготувати студентів до їх подальшої роботи в ділянці духовно-морального виховання та дозвілля. Ефективно використовуючи набуті знання, випускники нашої програми можуть активно впливати на формування якісного рівня християнської педагогіки та сприяти цілісному розвитку окремої особистості на основі християнських цінностей і традиції».

          – Я вступив на магістерську програму «Християнська педагогіка та організація дозвілля», бо отримані тут знання дають мені можливість розвиватися в сфері моєї майбутньої діяльності, – говорить Даниїл Остюк. – На моєму курсі багато людей з різним досвідом, і тут ми маємо можливість поділитися ним, обмінятися думками, і, звичайно,- отримати нові знання в галузі, в якій вже працюємо чи плануємо працювати.

          – Хочу сказати про високий рівень викладачів. І місцевих, і тих, яких запрошують з-за кордону, – розповідає Ганна Буряк. – Вони не тільки охоче діляться своїм досвідом, але й своїм особистим життям засвідчують, що засади християнської моралі вже практикуються в теперішньому суспільстві, зокрема в сучасній освіті.

          – Звичайно, що за час навчання ми не осягнемо глибин усіх богословських трактатів, – зауважує Мар’яна Корчинська, – але маємо можливість знайти відповіді на ті богословські питання, які нас давно цікавили, отримати цікавий сучасний педагогічний досвід, а ще – відчути себе частиною УКівської спільноти та отримати диплом Українського католицького університету.

          Абітурієнтами програми «Християнська педагогіка та організація дозвілля» можуть стати особи, які мають диплом бакалавра з різних спеціальностей. Заочна форма навчання дає можливість поєднати його з роботою. Тривалість – 1,5 роки. Навчання включає 3 навчально-екзаменаційні сесії, дослідницьку і педагогічну практику та виконання дипломного проекту. Програма має державну акредитацію. ЇЇ випускники отримують диплом магістра за спеціальністю «Богослов’я».

          Читай також

        • Про гідність дитини мовою мистецтва — підсумки проєкту «SAFEGUARDING. Безпека дитини в середовищі церкви»
        • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
        • Триває набір на річну сертифікатну програму ФБФ УКУ «Християнська традиція для сучасного світу»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.