Колишні ув’язнені пішли у похід Карпатами, який організували волонтери УГКЦ

Читай також

  • Я знаю, точно знаю про що мене спитають на Страшному Суді
  •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
  • Бо коли любимо, живемо вже позачасово… Випереджаємо Вічність, актуалізовуючи її
        • Колишні ув’язнені пішли у похід Карпатами, який організували волонтери УГКЦ

          «Вершини під ногами» так називався 4-ох денний похід  Карпатими у межах соціального проекту  підтримки неповнолітніх ув’язнених «Небо над головами». Гірський похід тривав з 18 по 21 вересня і був організований волонтерами пенітенціарного душпастрства УГКЦ Василем Возняком та Софією Сенютою.

          Провідником по горах став Роман Сус. Учаснки походу мали 3 ночівлі у наметах і вийшли на гору Ігровець.

          «Завдяки досвіду волонтерства у в’язницях я зрозумів, що ми можемо підтримати і допомогти хлопцям, які виходять з колоній організовуючи їм активне дозвілля, – розповів засновник соціального проекту підтримки неповнолітніх ув’язнених «Небо над головами» Василь Возняк, – під час нашого походу у гори ми допомагали один одному долати труднощі пов’язані з походом, підтримували один одного і просто відпочивали насолоджуючись красою гір» – зазначив волонтер.

          За його словами, час, увагу і повагу, які волонтери приділяють колишнім ув’язненим на волі є вкладом у майбутнє суспільства. «Адже людина, яка перебуває чи перебувала у в’язниці має гідність даровану Богом і ми, волонтери, віримо, що кожна людина маючи хороший приклад зможе  одного разу прийти до Бога і через покаяння і прощення отримати мир, якого ми всі прагнемо» – розповів Василь Возняк.

          «Мені дуже сподобався похід у Карпати хоч і підчас експедиції було холодно, але після того як я піднявся на вершину, то там забув, що таке холод, –  ділиться враженнями учасник походу Іван, –  бо красу, яку я побачив з гір не передати словами».  

          Він розповів: «Було приємно відчувати підтримку учасників походу, без інтернету і телефонного зв’язку ми мали багато часу на спілкування і оглядання краси гір. Враження і пригоди від походу будуть ще довго зігрівати мене і дарувати натхнення завжди рухатись вперед до поставленої цілі», – додав Іван.

          Організатори походу дякують меценатам , які своїми фінансовими внесками  допомогли зібрати кошти пов’язані з витратами походу «Вершини під ногами».

          Прес-служба соціального проекту підтримки неповнолітніх ув’язнених «Небо над головами»

          Читай також

        • Я знаю, точно знаю про що мене спитають на Страшному Суді
        •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
        • Бо коли любимо, живемо вже позачасово… Випереджаємо Вічність, актуалізовуючи її
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.