ІІІ Всеукраїнська Студентська проща в Перемишлянах

Читай також

  • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
  • Відбулися IV дні формування для молоді
  • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
        • ІІІ Всеукраїнська Студентська проща в Перемишлянах

          12 жовтня більше трьох сотень студентів із Києва і Львова, Тернополя та Івано-Франківська, Дрогобича і Стрия з’їхались на ІІІ Всеукраїнську студентську прощу в Перемишлянах.

          Молодіжне паломництво проходила слова блаженного священомученика Омеляня Ковча: «Будь сильним, стій твердо!».

          Проща розпочалась з Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив владика Тарас Сеньків, єпископ Стрийський у співслужінні з капеланами ЗВО. Родзинкою цієї прощі було жваве і досить відверте спілкування молоді з владикою Тарасом.

          На території школи імені о. Омеляна Ковча після частування смачним кулішем, звареним на вогнищі, відбулися виступи місцевої молоді. Хлопці й дівчата розповідали своїм ровесникам про життя і служіння отця Омеляна. Вже стає доброю традицією поєднувати студентську прощу з Відкритим Університетом, де авторитетні компетентні спікери діляться знаннями і досвідом із молоддю. Про те, що теми дискусій актуальні і цікаві молоді, свідчило те, що на кожній локації зібралося багато прочан.

          Мабуть, немає такої молодої людини, яка би не проводила багато часу у соціальних мережах. Тому разом із нами була відома блогерка Юля Сливка. Вона — одна з небагатьох, яка наповнює свій контент ціннісним змістом. Її пости в Instagram про Бога, про сім’ю, про особисте спонукають читачів до застанови і рефлексій, та показують, як можна бути протагоністом християнських, сімейних цінностей у соціальних мережах. У свою чергу, Церква шукає різні способи оголошення Доброї Новини у 21 столітті, зокрема, й через Instagram та You Tube. Про це розповідали отець Роман Демуш та Падре Серж.

          Для багатьох студентів близькою була тема лідерства, яку цікаво розкрила директорка Інституту лідерства й управління УКУ Наталя Бордун. Психотерапевт Інституту психічного здоров’я УКУ Наталія Олійник розкрила важливість емоційного інтелекту в прийнятті рішень та поділилася практичними порадами. Вміти побачити можливості навіть там, де звучить заборона, вчилась молодь разом із директором Школи журналістики УКУ отцем Павлом Худом. Про приклади святості та праведності у політиці говорив завідувач кафедри політичних наук УКУ доктор Юрій Підлісний.

          Отець Орест Демко розповів про різні дороги до Бога та важливість молитви у духовній формації молоді. Цікавою і змістовною була дискусія на тему «Чому погані речі стаються з добрими людьми?» разом із отцем Петром Верхоляком. Разом зі священником молодь шукала відповідь на складні питання: хвороби, несправедливості, війни та переслідування.

          Завершилася проща спільною молитвою Прослави і виступом християнського гурту SofiBand. Особливим подарунком для учасників став розіграш поїздки на зимову молодіжну прощу TAIZE у Вроцлаві разом із Центром Академічного Душпастирства при ПКуСМ.

          Щира подяка всім, хто допоміг в організації та проведенні студентської  прощі!

          Центр Академічного Душпастирства при ПКуСМ

           

          Читай також

        • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
        • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"