Молодь, кар’єра, досягнення ― про це говорили на Форумі відповідальних людей у Чернівцях

Читай також

  • Блаженніший Любомир Гузар невдовзі може стати святим. Глава УГКЦ розпочав беатифікаційний процес
  • На YouTube опубліковано аудіоверсію синодального Послання щодо війни та справедливого миру
  • Оголошуємо молитовну мобілізацію!
        • Молодь, кар’єра, досягнення ― про це говорили на Форумі відповідальних людей у Чернівцях

          Спонукати до критичного мислення, пошуку нових можливостей та задля знайомств із людьми, які сьогодні в той чи інший спосіб впливають на формування суспільної думки ― з такою метою Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ організовує інтелектуальний захід «Форум відповідальних людей».

          Нещодавно чергова зустріч проходила у Чернівцях. Там обговорювали тему «Молодь, кар’єра, досягнення: історії відповідального успіху». У межах заходу відбулися дві панельні дискусії: «Освіта як інструмент досягнення мети» та «Служіння як успіх».

          Учасниками чернівецького «Форуму відповідальних людей» були представники молодіжних організацій ― «Обнова», «Українська академія лідерства» Чернівців і Києва, пластуни та інші.

          ― Мета нашого форуму ― це передовсім показати молоді моделі відповідальності та служіння у різних сферах суспільного життя на прикладі особистого досвіду провідних діячів та налагодити співпрацю молодіжних лідерів, громадських діячів, представників органів державного управління для розробки і реалізації нових можливостей співробітництва в новому форматі, ― розповів ініціатор та організатор заходу Орест Гевак.

          Динамічне обговорення теми «Освіта як інструмент досягнення мети» спонукав до пошуку найоптимальніших шляхів бути в сучасному світі конкурентоспроможним.

          ― Відома істина: вчитися потрібно все життя. Та сьогодні це по-особливому важливо. Наші дідусі могли вивчитися на все життя, бо знання змінювалися повільно. Зараз ваші знання можуть застаріти вже за 10 років. Вам пощастило, бо мене не вчили комунікувати, будувати команди, спільну діяльність, працювати з людьми, а сьогодні ― це основа будь-якої сфери, ― звернувся до присутніх засновник Інституту розвитку громадського суспільства в Одесі, голова Інститут розвитку громадянського суспільства 12, співзасновник та CEO у Business Incubator Group Ukraine, засновник 4impact Олександр Славський. ― Також варто пам’ятати: ви мусите бути від когось кращими, мати специфічні знання чи навички, бо інакше не будете конкурентоспроможними. Ми маємо вивчати суспільні запити, щоб розуміти, куди вкладати зусилля.

          Про важливість фундаментальної освіти, на яку потрібно постійно доповнювати новими знаннями говорив учитель фізики та астрономії вищої кваліфікаційної категорії Чернівецького міського ліцею № 1 математичного та економічного профілів, вчитель-методист (1989), Відмінник освіти України (2005), Заслужений вчитель України (1996), переможець національної премії Global Teacher Prize Ukraine (2017), почесний член Лондонського інституту фізики, Найкращий вчитель фізики світу за версією Intel (2004), Президент Чернівецького молодіжного наукового товариства «Квазар» (з 1991 року), один із засновників методу проектно-орієнтованого навчання у школах. Пауль Пшеничка.

          ― В сьогоднішньому житті не знати — це закономірність, а не випадковість. Для нас важливіше здобути практичний досвід. І його можна досягти, не боячись, експериментуючи і адаптуючись до швидких змін, помиляючись і йти до мети. Ви можете бути експертами в кількох сферах, але повинні бути , принаймні, аматорами в багатьох сферах, щоб вміти адаптуватися до змін, ― каже науковиця, організаторка етнодуховного фестивалю «Обнова-фест» Ярина Лазарук.

          Голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ о. Ростислав Пендюк і студент Української академія лідерства, засновник об’єднання Чернівецької асоціації велосипедистів, амбасадор всеукраїнського проєкту «Будуємо Україну разом»– БУР, а також член команди ініціаторів створення Молодіжного центру Чернівців Семен Кошоватий.

          ― Намагайтеся бути в хорошому середовищі, з мого досвіду – це найкращий вчитель. Мої друзі, з якими я спілкуюся, книги, які читаю, фільми, які дивлюся, Бог, якому я молюся, ― це все є середовищем, яке мене формує, ― порадив молоді отець Ростислав Пендюк.

          Про «Служіння як успіх» дискутували директорка Чернівецької обласної організації «Майбутнє України» Марта Левченко, директор видавництва «Покрова», волонтер АТО зі Львів Володимир Громик, та секретар Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ Орест Гевак.

          Уже 8 листопада на тему «Ефективна співпраця бізнесу, церкви, влади, молоді ― стратегія успішного розвитку міста» говоритимуть у Червонограді. Підсумковий форум відбудеться 22-23 листопада у Львові.

          Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Блаженніший Любомир Гузар невдовзі може стати святим. Глава УГКЦ розпочав беатифікаційний процес
        • На YouTube опубліковано аудіоверсію синодального Послання щодо війни та справедливого миру
        • Оголошуємо молитовну мобілізацію!
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"