Отець Степан Сус призначений єпископом Курії Верховного Архиєпископа УГКЦ

Читай також

  • Блаженніший Любомир Гузар невдовзі може стати святим. Глава УГКЦ розпочав беатифікаційний процес
  • На YouTube опубліковано аудіоверсію синодального Послання щодо війни та справедливого миру
  • Оголошуємо молитовну мобілізацію!
        • Отець Степан Сус призначений єпископом Курії Верховного Архиєпископа УГКЦ

          У п’ятницю, 15 листопада 2019 року, у Ватикані повідомлено про те, що Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, отримавши попередню згоду від Папи, здійснив канонічне обрання всесвітлішого о. Степана Суса, голови Центру Військового Капеланства Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ та настоятеля Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла у м. Львові єпископом Курії Києво-Галицького Верховного Архиєпископа. Йому надано титулярний осідок Зіґріса.

          Біографічна довідка.

          Владика-номінат Степан Сус народився 7 жовтня 1981 року у місті Львові в сім’ї Ярослава та Оксани з родини Боднар. Дитинство провів у селі Чишки, Пустомитівського району, Львівської області.

          У період з 1988 по 1996 роки навчався у Чишківській середній школі, по закінченні якої вступив на навчання до Бучацького історико-філософського ліцею імені святого Йосафата чину святого Василія Великого (тепер Колегіум  ім. св. Йосафата), який закінчив у 1999 році.

          Богословську освіту здобував у Львівській Духовній Семінарії Святого Духа УГКЦ та Українському Католицькому Університеті у період 1999 -2006 рр.

          У 2009 – 2010 роках навчався у Львівському Національному Університеті ім. Івана Франка, де захистив наукову працю на тему: «Людина в контексті міжособистісної комунікації: Дитріх фон Гільдебрант та Емануель Левінас» і здобув науковий ступінь «магістр філософії».

          У 2014-2015 роках навчався у Люблінському Католицькому Університеті ім. св. Івана Павла ІІ, навчання в якому закінчив написанням наукової праці на тему: «Військове капеланство у світлі Другого Ватиканського Собору» та отриманням наукового ступеня «магістр богослов’я».

          З 2015 р. по 2017 р. продовжив вищі богословські студії на ліцензіатській програмі Українського Католицького Університету з Пасторального богослов’я.

          30 червня 2006 року Високопреосвященнішим Архиєпископом та Митрополитом Львівським УГКЦ Кир Ігорем Возьняком був рукоположений у сан священика в Архикатедральному соборі святого Юра у місті Львові. Цього ж року призначений військовим капеланом Національної Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та синкелом Львівської Архиєпархії УГКЦ у справах капеланства серед військових, студентів, дітей-сиріт та в’язнів.

          З 2011 року – настоятель Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла Львівської Архиєпархії УГКЦ.

          У листопаді 2008 року нагороджений орденом Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного «За заслуги перед ЗСУ», у липні 2015 року нагороджений орденом Президента України «За Заслуги» ІІІ ступеня. 

          Володіє  українською, англійською, польською, російською, французькою мовами.

          Джерело

          Читай також

        • Блаженніший Любомир Гузар невдовзі може стати святим. Глава УГКЦ розпочав беатифікаційний процес
        • На YouTube опубліковано аудіоверсію синодального Послання щодо війни та справедливого миру
        • Оголошуємо молитовну мобілізацію!
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.