Фестиваль “Вітер На-Дії” світового масштабу: чого очікувати і чим здивує?

Читай також

  • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
  • Отець-доктор Мартин Хомів: Я пам’ятаю слова, які я чув з уст Патріарха: «Вчися! Люби Бога і Україну».
  • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
        • Фестиваль “Вітер На-Дії” світового масштабу: чого очікувати і чим здивує?

          Яким буде Фестиваль «Вітер На-Дії» в умовах карантину? Чи вдасться втримати високу планку ― зібрати кілька тисяч учасників? І взагалі, для чого в таких складних умовах організовувати фестиваль? Про це і більше розповідає ідейник, творець і співорганізатор заходу, відомий інста-блогер отець Роман Демуш.

          ― Фестиваль на карантині: чому і кому це потрібно?

          «Вітер На-Дії» ― це фестиваль нашої Церкви і нашої молоді, тож потрібен усім нам! Не зважаючи на виклики, спричинені пандемією, ми повинні єднатися, молитися, радіти і творити Єдиний Молодіжний Простір УГКЦ.

          Пандемія коронавірусу поставила під ризик багато суспільних процесів, змусила людство призупинитися і замислитися. Вірус підступно добрався навіть до Церкви… Але нам, як нікому відомо, наскільки важливо не підпустити «вірусу гріха» до людських сердець.

          Ми, християни, є благовісниками віри, надії, любові та радості, яку нам дарує звістка про Воскресіння Христа. Саме тому, незважаючи на різні виклики, задля продовження доброї традиції та турботи за молодь нашої Церкви, ми не відмовилися від проведення традиційного молодіжного Фестивалю «Вітер На-Дії», який організовуємо вп’яте, в межах творення Єдиного Молодіжного Простору УГКЦ.

          ― Який формат Фестивалю і головна тема?

          ― «Час можливостей» ― гасло цьогорічного Фестивалю. Команда творців заходу переконана, що спільно зуміємо виклик карантину перетворити на чудову нагоду для розвитку.

          Зважаючи на різні карантинні обмеження, та задля дотримання санепідеміологічних правил і збереження здоров’я молоді, пропонуємо новий ― комбінований ― спосіб та формат проведення цього Фестивалю.

          Це буде своєрідний «день молоді» у вигляді ТВ-марафону на всіх парафіях УГКЦ в цілому світі. Хочемо, щоб молодь зібралася невеликими групами при своїх парафіях чи в своїх протопресвітератах разом із душпастирями та онлайн долучилася до фестивальної програми. Умовно кажучи, Фестиваль буде «подрібнено» ― замість того, щоб події відбувалися в одному місці, вони почергово проходитимуть на різних локаціях в усьому світі. Сотні маленьких локацій творитимуть єдину фестивальну дійсність.

          Сподіваємося, що така ініціатива виразніше допоможе підкреслити глобальність нашої Церкви.

          ― Чи буде цей Фестиваль хоч чимось схожий до попередніх?

          ― Так, звісно! За ці роки «Вітер На-Дії» вже сформував особливі частини програми, які будуть і цього року.

          Дещо проходитиме індивідуально на кожній локації в режимі offline, а до деяких заходів можна буде долучитися в online режимі.

          Фестиваль складатиметься з традиційних частин. Найперше ― Божественна Літургія, відслужити яку запрошуватимемо кожного душпастиря для учасників, які долучається до Фестивалю в тій чи іншій локації. Це особливий момент фестивалю!

          Будуть також і дискусійні майданчики в різних містах, мала сцена у форматі музичного квартирника, де співатимуть музичні гурти. Плануємо духовні майданчики і, звісно, вечірній концерт на різних локаціях ― в Київ, Львів, Тернопіль і ексклюзивний вихід в ефір провідних гуртів.

          ― Які переваги саме такого формату?

          ― Значною мірою якість Фестивалю залежатиме від організації на місцях. Маємо на меті створити на живих локаціях  таку атмосферу й клімат, як попередні роки. Для всіх зареєстрованих парафій готуємо відповідні «фестивальні бокси», де будуть елементи декорації, фотозони, інструкції щодо організації простору та технічних вимог.

          Сподіваємося, що нам все вдасться і карантин не стане перешкодою, а нагодою зробити Фестиваль ще чисельнішим.

          ― Чим, на Вашу думку, особливий цьогорічний «Вітер На-Дії»?

          ― Реєстрація на Фестиваль стартує 1 серпня. З того часу розповідатимемо про цікавинки, які очікують учасників.

          Цьогорічний Фестиваль має всі шанси зі всеукраїнського масштабу перерости у світовий. Вже є підтверджені локації у різних містах Європи і навіть за океаном, де збереться молодь. Думаю, ми справді виходимо на новий рівень, який засвідчить глобальність нашої Церкви.

          Спілкувалася Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
        • Отець-доктор Мартин Хомів: Я пам’ятаю слова, які я чув з уст Патріарха: «Вчися! Люби Бога і Україну».
        • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"