Форум відповідальних людей, або історія тих, хто змінює світ

Читай також

  • Блаженніший Любомир Гузар невдовзі може стати святим. Глава УГКЦ розпочав беатифікаційний процес
  • На YouTube опубліковано аудіоверсію синодального Послання щодо війни та справедливого миру
  • Оголошуємо молитовну мобілізацію!
        • Форум відповідальних людей,  або історія тих, хто змінює світ

          Кремезні гори, свіже повітря і зо три десятки молодих людей, які готові перевернути світ —це все про Таборовий Форум Відповідальних Людей, який відбувався з 1 по 5 серпня 2020 р. Б. на теренах мальовничих Карпат, за сприяння Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ.

          Така подія відбувається вже не вперше, проте таборового формату набула тільки цього літа. Результат перевершив будь-які очікування, адже зустріч вийшла досить продуктивною, а завдяки чудовим спікерам ще й неймовірно пізнавальною.

          Часто виникає запитання: про що цей Форум та для чого взагалі? Гайда розбиратися разом!

          Статистичні показники щодо активної молоді в Україні вражають, однак не надто приємно. За офіційними даними, кількість юнаків і юнок, які беруть активну участь у громадській діяльності, становить тільки 4% від загальної чисельності, в той час, як, наприклад, у Литві, Латвії цей показник сягає 7%. Такі заходи, як Форум Відповідальних Людей, покликані сприяти збільшенню числа активної молоді, задля якісних змін у житті українців.

          Перш за все, Форум —це про відповідальність. Відповідальність перед собою і тими, хто тебе оточує; відповідальність за свої слова та вчинки; відповідальність за теперішнє та майбутнє своєї Батьківщини. Кожен із нас прагне змін, але далеко не кожен готовий визнати, що ми є тими, хто їх творить. Люди, які зібралися на таборі, не бояться, а навпаки, хочуть діяти, бо розуміють, що вони є рушійною силою перемін.

          Цього разу шляхи реалізації власних ідей учасники Форуму розглядали крізь призму взаємодії трьох основних структур: громади, держави і Церкви. Кожен мав можливість попрактикуватися в написанні грантів та проєктів для розвитку громад, що є неоціненним досвідом, необхідним для подальшої діяльності.

          Важливим є те, що завдяки цій зустрічі, велика кількість молодих осіб змогли усвідомити свою цінність і спроможність творити зміни, а також відчули ту відповідальність, що на них покладена.

          «Завжди й у всьому вартує починати з себе. Я — суспільство! Я — Церква! Я —  громада!» — ділиться своїми висновками учасниця Форуму Відповідальних Людей Марія Крамар.

          Варто зазначити, що взаємодія — це також і про командність. Створення команди — це окремий вид мистецтва і впродовж усього часу таборування учасники мали чудову нагоду в цьому вправлятися.

          «Процес командотворення дуже цікавий та захопливий. Це зовсім не так просто, як здається. Для цього потрібно прикласти багато зусиль», — зауважила одна з учасниць табору відповідальних Федорів Софія.

          Впевнено можу сказати, що спільно проведений час, незабутня мандрівка, ігри до світанку, злети, падіння, кожен схід і захід сонця, пережиті разом, а також тепло ватри і людських сердець створили з присутніх не просто команду, а справжню сім’ю.

          Надзвичайно цінним є те, що в час Форуму кожен досвідчив взаємодію не тільки теоретично, а й на практиці. Нетворкінг, нові знайомства, співпраця та ділення досвідом цьому посприяли.

          Впевнена, що Таборовий Форум Відповідальних Людей — Яремче-Дора 2020 оселився в сердечку кожного і стане початком чогось великого. А на останок хочу додати, що для того, щоб змінити світ не обов’язково мати суперсилу чи багато грошей, важливо просто хотіти і діяти. Бо зазвичай світ змінюють люди, які співають дивні пісні, рвуть струни на гітарі та з неймовірним задоволенням котяться по траві…

          Учасниця Таборового Форуму Відповідальних Людей

          Софія Суха, м. Чортків (студентка КНУ ім. Т. Шевченка)

          Читай також

        • Блаженніший Любомир Гузар невдовзі може стати святим. Глава УГКЦ розпочав беатифікаційний процес
        • На YouTube опубліковано аудіоверсію синодального Послання щодо війни та справедливого миру
        • Оголошуємо молитовну мобілізацію!
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.