Салезіяни УГКЦ освятили перший храм імені св. Івана Боско

Читай також

  • Блаженніший Любомир Гузар невдовзі може стати святим. Глава УГКЦ розпочав беатифікаційний процес
  • На YouTube опубліковано аудіоверсію синодального Послання щодо війни та справедливого миру
  • Оголошуємо молитовну мобілізацію!
        • Салезіяни УГКЦ освятили перший храм імені св. Івана Боско

          Цьогоріч святкування Дня народження святого Івана Боско стало особливим: у день 205-ліття святого посвятили новозбудований храм, який відтепер носить ім’я цього покровителя усіх салезіян і одного з найвідоміших у світі виховників молоді.

          Чин освячення церкви здійснив єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ владика Григорій (Комар).

          — Символіка посвячення храму для більшості, мабуть, цілком нові. Адже не так часто є нагода брати участь у такій події. За кожним із цих символів і знаків є надзвичайно глибока духовна дійсність традицій та канонів Христової Церкви. Освячуючи цей храм, ми є прожовуючи багатостолітньої історії. Єпископ заклав у престолі цього храму мощі святого Миколая Чернецького. Особливо символічним моментом є також вмонтовування біля входу в церкву гільзи з фундаційною грамотою, де зазначено, хто й коли освятив цей храм. І це є підтвердженням великої любові народу до Господа Бога і своєї Церкви,  наголосили під час дійства освячення церкви імені Івана Боско. 

          Василь Калинів, фундатор цього храму, зазначив, що ідея назвати храм іменем святого Івана Боско виникла, коли він більше дізнався про діяльність Згромадження Салезіян та ознайомився з життям і вченням святого. 

          — Це, без перебільшення, історична подія не лише для Згромадження Салезіян УГКЦ, а й для всіх вірних нашої Церкви. Адже це перший храм в Україні, який носитиме ім’я Івана Боско. Ми, отці-салезіяни, особливо втішені, що вчення святого про виховання молоді, про запобіжну систему сьогодні щораз більше поширюються не лише в католицькій освіті, а й в суспільстві. Це свідчить про те, що в нашій державі справді дбають про гідне майбутнє для дітей, — наголосив отець Андрій Боднар, СДБ. — Цей храм зведений для того, щоб паломники, які приїжджають до нашого реколекційно-відпочинкового будинку святого Домініка Савіо мали святе місце для своїх молитов. І для населення Сколівщини цей храм — це місце, куди мають прямувати передовсім школярі, молодь, щоб відкривати для себе Божу любов, яку носимо в глибині своїх сердець.

          Повз церкву також проходить туристичний маршруту на гору Парашку, тож дорогою на вершину люди зможуть заходити в храм і молитися. Думаю, що тепер вчення Дона Боско мандруватимуть Прикарпаттям і Карпатами, всією Україною, щоб молодь, особливо та, як опинилася в складних життєвих обставинах, мала надію на гідне виховання і нашу підтримку.

          На святкування освячення храму зібралися усі брати-салезіяни, представники місцевої влади Сколе, а також мешканці села Коростів, над яким височіє храм, та прилеглих сіл.

          Карантинні обмеження змусили значно скоротити програму вшанування святого Івана Боско і відкласти проведення масштабних заходів, міжнародних конференцій, які планували раніше. Та до цієї визначної події підготували друковану брошуру про життя та служіння Дона Боско, які могли взяти зі собою усі присутні на події.

          Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Блаженніший Любомир Гузар невдовзі може стати святим. Глава УГКЦ розпочав беатифікаційний процес
        • На YouTube опубліковано аудіоверсію синодального Послання щодо війни та справедливого миру
        • Оголошуємо молитовну мобілізацію!
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"