«Даймо ми їм їсти!»: учасники молодіжної спільноти Архикатедри Тернополя власноруч готують обіди для потребуючих

Читай також

  • 10 сильних молитов, яких нас вчить книга Діяння святих апостолів
        • «Даймо ми їм їсти!»: учасники молодіжної спільноти Архикатедри Тернополя власноруч готують обіди для потребуючих

          Коронавірус вніс корективи у життя людей усієї Землі. Саме він змусив нас ховатися по домівках, вселив у душі страх за своє життя, самотність у душі і зневіру в серця. Однак ковід допоміг показати нам справжню сутність людини, яка полягає у любові. Цей вірус став поштовхом харитативного служіння спільноти «Діяння Апостолів» Архикатедри Тернополя.

          122141033 1741281156026727 4553690382890284271 n

          Декілька учасників спільноти на чолі з лідером долучилися до акції, створеної отцями Архикатедрального Собору для допомоги людям, які втратили роботу, залишившись без засобів для існування, бездомним людям. Згодом бажаючих допомагати з’явилося все більше і вони наважились на справу організації харчування для бездомних та допомогти матеріально тим, хто цього потребує. Так утворився у спільноті «Діяння Апостолів» «Штаб ДА», основним напрямом якого обрано допомогу бездомним та тим, хто опинився у скрутній ситуації.

          За словами самих учасників штабу, спочатку було страшно, адже ніхто не знав чи вистачить коштів, чи будуть завжди люди, котрі фізично зможуть допомогти приготувати та розвезти їжу потребуючим. Однак з Божою поміччю вже шостий місяць їм вдається нагодувати все більшу і більшу кількість обездолених. Вони шукають і їх знаходять люди, котрі потребують ліків чи хоча б базового набору продуктів.

          «Штаб ДА» має чітку структуру, що допомагає якісно та чітко організовувати роботу. Відповідальною за штаб є Леся Савка, котра координує всі процеси: кухню, водіїв, ведення фінансової звітності. Леся щиро розповіла про радість від служіння, труднощі, з якими доводиться стикатися і також планами на майбутнє: «В час карантину ми із модераторами спільноти «Діяння Апостолів» відчули особливу потребу у служінні нужденним, адже саме у них найперше бачимо Христа. Тоді діючий лідер спільноти Олег Заєць за власний кошт закупив продукти та завіз їх бідним на Великдень. І після того вже був сформований волонтерський штаб. Спочатку я була відповідальна за приготування їжі, а згодом погодилася бути відповідальною за цю харитативну діяльність. Як і в будь-якому служінні стикаємось з потребую у людському ресурсі, адже треба комусь все приготувати. Також у нас немає одного приміщення, де б могли готувати і кожен варить у себе дома, що створює труднощі для водіїв, які приготовлені страви збирають і відвозять потребуючим. Звичайно фінансова проблема також є, бо все це відбуваються за рахунок пожертв. Тому, якщо хтось бажає підтримати нас коштами, допомогою у приготуванні та розвезення їжі ми тільки «за». Надалі думаю не полишати це служіння, втримати його та розширити. Надіюсь, що будемо співпрацювати з різними організаціями. Надіємось, що вдасться реалізувати все задумане».

          122162032 1741281146026728 5782740730552799698 nДля учасників спільноти «Діяння Апостолів» надзвичайно важливою є підтримка церкви, зокрема їх духівника отця Романа Демуша, який сам бере участь у харитативній діяльності:

          “Дякую нашій молоді за цю прекрасну ініціативу, бо з ними і від них вчуся діяльної молитви, вчуся робити добро! Направду я захоплений діяльністю нашої молоді, як вони цілою спільнотою заангажувалися до цього харитативного служіння. Вони інвестують власний час і готують теплі обіди власним коштом – це свідчення діяльної любові до ближніх. Я дякую їм за нагоду послужити бідним, бо «бідні – наше багатство»! Через служіння цим людям ми вчимося більше цінувати те що маємо. Часто вони потребують просто уваги і їх зворушує, що цю увагу і турботу їм дають молоді люди. Також дякую усім своїм фоловверам в інстаграмі, які неодноразово відгукувались на наш заклик у зборі продуктів та одягу для потребуючих”, – каже отець Роман.

          Учасники спільноти говорять, що допомагати можна завжди і всюди, якщо не ділом, то словом, тим паче, що зараз є багато благодійних акцій, організацій до яких можна долучитися. Зокрема цієї осені Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав закликав усіх до безстрокової акції «Нагодуй бідного», головний день якої 15 листопада. Під час акції при парафіях кожен охочий зможе долучитися до формування продовольчих кошиків для обездолених. Таким чином маленький крок допомоги кожного переростає у велику подорож діяльної любові до ближнього.

          122323701 1741281099360066 2030664350234068846 n
          122386923 1741281199360056 246203232015156308 n

          Зоряна Піндера, спільнота «Діяння апостолів»

          Читай також

        • 10 сильних молитов, яких нас вчить книга Діяння святих апостолів
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.