У Тернополі відбулася зустріч молодих священників, які душпастирюють серед молоді

Читай також

  • Відбулися IV дні формування для молоді
  • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
  • Отець-доктор Мартин Хомів: Я пам’ятаю слова, які я чув з уст Патріарха: «Вчися! Люби Бога і Україну».
        • У Тернополі відбулася зустріч молодих священників, які душпастирюють серед молоді

          Із благословення Архиєпископа і Митрополита Василія (Семенюка) та з ініціативи голови Молодіжної комісії Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ отця Ореста Павліського, в Тернополі відбулася зустріч молодих священників, які душпастирюють серед молоді.

          На початку заходу єпископ-помічник владика Теодор (Мартинюк) подякував отцям за активність на парафіях, наголосивши, що найкращим інструментом євангелізації та душпастирства молоді є особисте свідчення святості життя.

          Відтак очільниця Управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей ТМР Христина Білінська ознайомила священнослужителів із державною програмою молодіжної політики, зокрема з навчальною програмою «Молодіжний працівник».

          Завданням ініціативи, ― об’єднати отців довкола стратегії молодіжного душпастирства УГКЦ, обговорити плани та проєкти на рік, виклики в пасторальній діяльності, спричинені пандемією. Також учасники заходу мали можливість ознайомитися з новими інструментами душпастирства та поділитися досвідом реалізованих проектів під модеруванням заступника голови Патріаршої комісії у справах молоді отця Романа Демуша.

          ― Життя продовжується! І для нас так важливо думати про те, як бути з молоддю і як супроводжувати її в обставинах їхнього життя, ведучи до зустрічі з Богом чи в карантині, чи поза карантином. Саме тому ми відновили наші формаційні зустрічі для священників у межах Молодіжного Апостоляту Парафій. Побути разом, обговорити проблеми та виклики, підбадьорити один одного, віднайти нагоду співпраці, об’єднавши зусилля, і запалитися успіхами душпастирства ― це те, чого нам часто не вистачає, щоб бути для молоді оптимістичними свідками надії у непростих обставинах, ― наголосив голова Молодіжної комісії Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії отець Орест Павліський.

          Під час зустрічі отці мали нагоду проаналізувати та обговорити ситуацію молодіжного душпастирства в своїх реальностях та окреслити напрямні подальшої співпраці, зокрема щодо особистої формації та вдосконаленню методів душпастирства.

           

          Читай також

        • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
        • Отець-доктор Мартин Хомів: Я пам’ятаю слова, які я чув з уст Патріарха: «Вчися! Люби Бога і Україну».
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"