Католицька молодіжна конференція про майбутнє Європи

Читай також

  • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
  • Отець-доктор Мартин Хомів: Я пам’ятаю слова, які я чув з уст Патріарха: «Вчися! Люби Бога і Україну».
  • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
        • Католицька молодіжна конференція про майбутнє Європи

          Упродовж трьох днів ― 3, 10 та 17 червня відбувалася міжнародна Католицька молодіжна конференція про майбутнє Європи, на яку зібралися представники молоді з усього католицького світу.

          ― Нам важливо, що серед учасників була й українка, яка зараз мешкає в Польщі, Мар’яна Городницька. Так ми засвідчуємо єдність з усім світом, а також наше співвболівання за духовний розвиток сучасної Європи, ― наголосив відповідальний за молодь УГКЦ Польщі отець Григорій Назар.

          ― Мала честь представляти УГКЦ із Польщі на Католицькій молодіжній конференції про майбутнє Європи «Європа нашої мрії» (Catholic Youth Convention on the Future of Europe), яку організувала Єпископська Конференція ЄС (COMECE). Ця зустріч спонукає католицьку європейську молодь до спільних роздумів про консолідацію європейської демократії з екологічними, цифровими та інклюзивними змінами, котрі зазнаємо сьогодні, під час ковідної кризи, ― повідомила Мар’яна Городницька із Польщі.

          Учасниками онлайн-заходу була майже сотня молодих католиків, представників усіх країн-членів ЄС. Окрім промов європейських експертів про сучасні виклики в Європі, відбувалися обговорення в групах, де пропонували шляхи вирішення різноманітних проблем. Одна зі зустрічей, наприклад, була присвячена соціальному видужанню європейської спільноти та будуванню Європи Солідарності і Братерства.

          ― Я разом із шістьма представниками Німеччини, Бельгії, Чехії, Іспанії, Словенії та Румунії обговорювали питання працевлаштування молоді та їхнього доступу до освітніх програм ЄС. Над цим же питанням працювали ще дві групи учасників. Вони обговорювали питання підтримки освіти і навчання та просування міжгенераційної (inter-generational) та міжрегіональної солідарності. Наші пропозиції висвітлили для всіх учасників для голосування і ті напрацювання, які набрали найбільше голосів, представлять Європейському парламенту, який візьме їх до уваги при розробці наступних планів для кращого майбутнього Європи, ― пояснила Мар’яна Городицька. ― Було дуже цікаво поспілкуватися з людьми з різних країн Європи. Ми всі маємо несхожий background, походимо з інших країн, але дивимось на майбутнє Європи одним поглядом ― поглядом європейського католика, котрий хоче добра та доступу усіх людей до матеріяльних та нематеріяльних благ. Саме пропозиція нашої робочої групи про те, що ЄС має організувати велику інформаційну кампанію для менш привілейованої молоді з сільських місцевостей про свої навчальні програми та стажування, такі як ERASMUS, VET (Vocational Education and Training), Корпус Європейської Солідарності та ін. набрала найбільше голосів та буде однією з тих, котрі представлятимуться Європейському парламенту.

           

          Читай також

        • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
        • Отець-доктор Мартин Хомів: Я пам’ятаю слова, які я чув з уст Патріарха: «Вчися! Люби Бога і Україну».
        • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"