Салезіянський Форум БОСКО об’єднав молодь із різних куточків України

Читай також

  • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
  • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
  • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
        • Салезіянський Форум БОСКО об’єднав молодь із різних куточків України

          Упродовж трьох днів, із 6 до 8 серпня, в селі Новосілка на території Духовно-відпустового Центру УГКЦ відбувався молодіжний Салезіянський форум БОСКО. Цьогорічною темою молодіжного заходу стало гасло «Надія є!».

          ― Цей Форум відбувся вже всьоме. Минулоріч, через карантинні обмеження, проводили захід в онлайн-форматі, тож надія на те, що ми зможемо знову зустрітися наживо, нас супроводила і надихала, адже переконалися, що дистанційні події ― інформативні, та не надто ефективні, бо не «достукуються» до сердець. Молодь потребує живого спілкування і взаємодії, ― розповів відповідальний за молодіжне душпастирство провінції Марії помічниці християн отець Анатолій Гецянин.

          Форум об’єднує салезіянські спільноти в єдиний рух, куди входить молодь, яка симпатизує салезіянам чи надихається харизмою святого Івана Боско.

          ― Цей з’їзд формує молодіжний простір і особливу родинну атмосферу. Молодь, яка приїжджає з різних міст, має нагоду поділитися враженнями про прожитий пасторальний рік, веселі канікули з Богом, більше між собою спілкується. Важливо на завершення пасторального року побути разом, щоб упродовж року зростати духовно і культурно, ― каже отець Анатолій.

          Програма Форуму, в якій взяло участь понад дві сотні учасників, об’єднувала різні активності. В перший день більше уваги присвятили духовному зануренню через Ісусову молитву, молитву Тезе, Сповідь і Пресвяту євхаристію.

          ― Особливістю цього Форуму було те, що на початок заходу до нас завітав співак Ivan Navi. Він спілкувався з молоддю, розповідав про те, що для нього ― бути християнином. Також серед спікерів був Падре Серж, очільник Центру студентського капеланства Львівської архиєпархії отець Юрій Остапюк, заступник голови Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ отець Роман Демуш. Суботнє пообіддя та вечір були рекреаційними ― ми організували спортивні заходи для старших учасників і квести ― для молодших, після того ― вечірку, ― додав отець Анатолій Гецянин.

          Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
        • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
        • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"