«Плекаючи спільне благо…»: 14-й Екуменічний соціальний тиждень у Львові присвячений сталому розвитку суспільства

Читай також

  • «Українська молодь доросліша за молодь Європи», – з дискусії про вимушену еміграцію дітей і молоді
  • Від війни до сталого миру: українські і іноземні інтелектуали поділились баченням справедливого завершення війни
  • Сьогодні у Львові стартує Екуменічний соціальний тиждень. Програма Форуму
        • «Плекаючи спільне благо…»: 14-й Екуменічний соціальний тиждень у Львові присвячений сталому розвитку суспільства

          З 5 до 9 жовтня 2021 року у Львові відбудеться щорічний міжнародний форум «Екуменічний соціальний тиждень» (з опцією онлайн). Тема – «Плекаючи спільне благо: разом до сталого розвитку суспільства». Конференції, дискусії, круглі столи, презентації, семінари, сесії, лекції – впродовж п’яти днів форум об’єднуватиме ресурси громади, влади, ЗМІ, соціальних організацій, Церков, освітян навколо вирішення актуальних проблем суспільства, базуючись на загальнолюдських цінностях, соціальному вченню Церкви та принципах сталого розвитку.

          «У продовження теми минулорічного форуму «Почути крик Землі: інтегральна екологія в дії», який зібрав учасників із 15 країн та різних сфер діяльності, цього року ми пропонуємо до обговорення Цілі сталого розвитку. Прагнемо залучити фахівців до дискусій щодо спільного блага, екуменічного соціального вчення та створити майданчик міждисциплінарного обміну досвідом та діалогу. Ми маємо на меті налагодити комунікацію між усіма гравцями суспільних змін (громадський сектор, науковці, бізнес, Церква та релігійні організації, ЗМІ, екологи, державний сектор) та через їхні меседжі осмислювати виклики сьогодення, шляхи розв’язання проблем та розбудову справедливого світу», – зазначив директор Інституту екуменічних студій Українського католицького університету д-р Павло Смицнюк.

          Під час форуму відбудуться різнопланові міжнародні події: конференції, семінари, панельні дискусії та презентації. Кілька напрямків:

          • екологія (збереження лісів, біорізноманіття, екосистем суші та води, завершення ери викопного палива, зміни клімату);
          • економіка та бізнес (сталий розвиток та роль бізнесу, Європейський Зелений Курс);
          • екуменічний і міжрелігійний діалог та цілі сталого розвитку;
          • інклюзивність;
          • питання миробудування;
          • богословські заходи: презентація книги та ін.

          Всі події відбуватимуться на платформі Zoom. Також пряма трансляція буде доступна у Facebook та на YouTube. Тому долучитися в реальному часі та поставити запитання спікерам можна буде з будь-якої точки світу.

          Серед спікерів: Кардинал Майкл Черні, заступник секретаря відділу мігрантів та біженців Дикастерії Святого Престолу для сприяння цілісному розвитку людини; Йохан де Тавернір, декан факультету богослов’я та релігійних наук Лювенського Католицького Університету; Дафіна Ґерчева, постійна представниця ПРООН в Україні.

          Організатори: Інститут екуменічних студій, Український католицький університет, Фонд Конрада Аденауера в Україні, Львівська міська рада.

          Експерти та партнери: Управління екології Львівської міської ради, Міжнародна благодійна організація “Екологія. Право. Людина”, Львівська бізнес-школа УКУ та ін.

          Деталі на нашій Facebook-сторінці.

          Реєстрація ТУТ

          Контакти: щодо організаційних питань – Ірина Кітура, координаторка проекту, [email protected], тел. 063 115 47 61; для ЗМІ – Марта Більська, керівниця прес-центру проекту, тел. 096 212 43 03.

          .

          Довідка

          Міжнародний суспільний форум «Екуменічний соціальний тиждень» – це проект, в межах якого відбуваються заходи різного формату – академічні, культурно-мистецькі, просвітницькі та практичні – щороку на нову тематику.

          Вже 14 років поспіль міжнародний форум гуртує людей зі всієї України та світу. Серед учасників — представники громадського сектору, бізнес-середовища, державних структур, молодіжних організацій, освітніх закладів, релігійних інституцій та Церков різних конфесій, які збираються разом, щоб творити синергію, нові ідеї та історії успіху.

          Цьогорічний форум присвячений сталому розвитку суспільства.

          Читай також

        • «Українська молодь доросліша за молодь Європи», – з дискусії про вимушену еміграцію дітей і молоді
        • Від війни до сталого миру: українські і іноземні інтелектуали поділились баченням справедливого завершення війни
        • Сьогодні у Львові стартує Екуменічний соціальний тиждень. Програма Форуму
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.