Оголосили дату Світового Дня Молоді в Лісабоні у 2023 році

Читай також

  • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
  • Отець-доктор Мартин Хомів: Я пам’ятаю слова, які я чув з уст Патріарха: «Вчися! Люби Бога і Україну».
  • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
        • Оголосили дату Світового Дня Молоді в Лісабоні у 2023 році

          Оголосили Дату Світового Дня Молоді в Лісабоні у 2023 році. Найбільше паломництво християнської молоді відбудеться 1-6 серпня 2023 року.

          В інстаграм на сторінці СДМ у Лісабоні опівночі за португальським часом оголосили дату, на яку з великим трепетом очікувала вся християнська молодь світу:

          СДМ у Лісабоні 2023: Ви готові? Нарешті тут: офіційна дата Всесвітнього дня молоді !! СДМ – це для вас, це для всіх! Вставай і вирушай у дорогу!

          Додаткову інформацію про цю новину повідомляють на сайті Vatican NEWS.

          Столиця Португалії та всі 21 дієцезії країни чекають паломників з усього світу. Над приготуваннями трудяться вже 400 волонтерів.

          «З великою радістю оголошуємо про те, що Світовий День Молоді в Лісабоні 2023 року відбуватиметься від 1 до 6 серпня. Оголошення дати СДМ, здійснене в день святого Франциска з Ассізі, – це дуже важливий момент для нас усіх. Бо вже віддавна юнаки й дівчата всього світу бажають знати дату СДМ 2023 року, щоби детально спланувати свою подорож до Лісабона. Сподіваємося, що 22 місяці, що віддаляють нас від СДМ, будуть для усіх періодом євангелізації», – ці слова Лісабонського патріарха кардинала Мануела Клементе наводить прес-реліз, яким офіційно проголошено дати проведення зустрічі молоді з усього світу, що влітку 2023 року відбудеться в столиці Португалії за участі Святішого Отця.

          У прес-релізі зазначається, що робочі групи, що входять до складу Місцевого Організаційного Комітету, – виконавчого органу для приготування та проведення СДМ 2023, – згуртували вже понад 400 волонтерів, більшість з яких є португальцями. В кожній дієцезії діють також місцеві організаційні комісії.

          Офіційне оголошення дати – один з ключових моментів приготування. Протягом останнього року відбулися представлення логотипу (жовтень 2020), передача символів від молоді з Панами ровесникам з Португалії (листопад 2020) та представлення офіційного гімну СДМ (січень 2021).

          Світовий День Молоді був заснований святим Іваном Павлом ІІ в 1985 році, а перше проведення відбулося в Римі наступного року. Паломництва молоді з усього світу під проводом Наступників святого Петра приймали Буенос-Айрес (1987), Сантьяґо-де-Компостела (1989), Ченстохова (1991), Денвер (1993), Маніла (1995), Париж (1997), Рим (2000), Торонто (2002), Кельн (2005), Сідней (2008), Мадрид (2011), Ріо-де-Жанейро (2013), Краків (2016) і Панама (2019).

          На завершення зустрічі в Панамі, кардинал Кевін Фаррел, Префект Дикастерії в справах мирян, сім’ї та захисту життя, оголосив, що наступна зустріч влітку 2022 року відбудеться в Лісабоні. Однак, у приготування втрутилася пандемія Covid-19, а тому зустріч перенесено на 2023 рік

          Читай також

        • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
        • Отець-доктор Мартин Хомів: Я пам’ятаю слова, які я чув з уст Патріарха: «Вчися! Люби Бога і Україну».
        • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.