Митрополит Василій до молоді УМХ: «Тільки Христос має непорушне право на ваше життя»

Читай також

  • Усе про львівське Teze
  • Свята ніч доброти в Самборі
  • Не пропустіть “Чаювання з Богом” і отцем Іваном Дацьком
        • Митрополит Василій до молоді УМХ: «Тільки Христос має непорушне право на ваше життя»

          Дорога молоде, наша спільнота «Українська молодь – Христові» згуртовує довкола себе християнську молодь. Хочу сьогодні особливо наголосити, що основним завданням УМХ є об’єднання християнської молоді та поширення християнського світогляду і моралі. Бачимо як сьогодні на нашу молодь зазіхають різноманітні рухи, субкультури, проте, ми, як Церква, не даємо нашу молодь у владу цим течіям. Ми виховуємо християн у світлі, яке пропонує сам Христос. На цьому наголосив високопреосвященний владика Василій Семенюк, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ, під час проповіді у храмі Петра і Павла смт. Козова, з нагоди Архиєпархіяльного з’їзду УМХ.

          IMG 4978«Дорога наша українська молоде, витаю тебе сьогодні! Вітаю вас, бо ви є майбутнім нашої України!» – наголосив на початку проповіді Митрополит Василій, а відтак  пригадав історичні факти, в яких молодь проявляла патріотизм та відстоювала незалежність України.

          У свій час, – пригадує проповідник, – Митрополит Андрей сказав: «Українська молодь – Христові» – оце наша в нинішній час відповідь нашим релігійним та національним ворогам, які докладають усіх зусиль, щоби заволодіти душею нашої молоді, – оце клич, який виписуємо в сьогоднішньому дні на прапорі, що під ним згуртувати хочемо молодь. Нехай же за оцим високим кличем слідують діла! Зуміймо оживотворити цей клич!»

          На його переконання, Христос є найвищим добром, ідеалом. Лише з Христом можемо перемагати усякі життєві труднощі! Саме тому вся  українська молодь повинна посвятити себе Христові, своє серце і усе своє життя, як Христос посвятив себе нам на Голготі.

          Митрополит також пригадав про величний з’їзд УМХ у Львові, в час якого, українська молодь засвідчила вірність Христові з нагоди ювілейного року 1900-ліття від дня смерті і воскресення Ісуса Христа. Після чого Церква пішла у підпілля, проте спільними зусиллями духовенство і миряни, представники діаспори та підпільної Церкви в Україні організували у 90-му році у Львові однойменний з’їзд.

          «Я був також учасником цього з’їзду. Тоді, дорогі, сильно падав дощ, але ніхто не розходився. З’їзд зібрав 40 тисяч учасників і став провісником національного і духовного відродження. Опісля у Львові було створено першу молодіжну організацію УМХ», – пригадав митрополит Василій.

          «В цей урочистий день прошу вас ніколи не забувати, що ви є Христові, що тільки Христос має непорушне право на ваше життя. Він є дорогою і правдою у вашому житті. Я прошу вас, дорога молоде, свідомо схилити свій вибір у сторону Ісуса Христа, який є найкращим і найуспішнішим прикладом для наслідування. Шукайте Христа і знайдіть себе у Христі», – наголосив архиєрей.

          umx 30А

          А також додав: «Збирайтеся у ваших парафіяльних спільнотах, один одного підтримуйте, працюйте місійно, наслідуйте життєві принципи нашого засновника – Митрополита Андрея Шептицького. Я бажаю кожному нашому осередку, щоб ваша молодь зростала у святості, у патріотизмі, в любові до Бога, Церкви і свого українського народу».

          «Звертаюся до кожного УМХівця, чи чуєте мене? Прошу кожного з вас до наступного року привести до осередку щонайменше трьох молодих людей. Я на другий раз підійду до кожного і ви мені покажете кого ви привели до нашої прекрасної організації – «Українська молодь – Христові». Хай Бог благословить вашу справу!» – попросив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський.

          Архиєрею співслужили духівники осередків УМХ о. Олег Харишин (Тернопіль), о. Володимир Наконечний (Козова), о. Петро Мушинський (Теребовля), о. Ігор Драпак (Велика Березовиця), о. Ігор Дармограй (Великий Глибочок). У молитві взяв участь заступник голови комісії УГКЦ у справах молоді о. Роман Демуш та проповідник і місіонер Божого Милосердя о. Василь Баглей. До слова, донька о. Василя цьогоріч склала присягу та стала членкинею спільноти. https://www.youtube.com/embed/eTr04ceo-b0?rel=0&fs=1&wmode=transparent

          На завершення молитви кир Василій вручив отцю Володимиру Наконечному, духівнику УМХ смт. Козова, церковну нагороду золотий хрест та привітав його з десятиліттям священства. Відтак, окропив хустини, поблагословив молодь та вручив їх кандидатам в УМХ, після чого прийняв присягу від нових членів осередку УМХ смт. Козова. Після присяги нових членів свою присягу вірності Христові відновили всі присутні члени УМХ.

          “Ісусе Христе, мій спасителю і Боже. Оце я цілковито віддаюся тобі і визнаю Тебе Господом мого життя», – мовиться  у тексті присяги УМХівця. Та заспівали разом гімн УМХ «О, спомагай нам, Діво Маріє!»

          “Це такий радісний момент для нас, для вас молоде, для нашої Церкви, коли у нашому бурхливому, шаленому світі молодь хоче бути вірною Христові та йти за ним” – поділилася Ірина Драгущак, координатор УМХ архиєпархії.

          Захід продовжився смачним обідом, бансами та настільними іграми. Після чого учасники змогли взяти участь у молитві в стилі Taize, яку організували представники УМХ Великої Березовиці та прослухати лекцію про лідерство молодої людини від Ольги Плюсквік з парафії Покрови Пресвятої Богородиці м. Тернопіль. “Лідер, це той, хто йде поруч, знаходиться на одному рівні, є смиренним та цілісний у своїх думках та вчинках”, – ділилася спікерка.

          Завершився вечір запаленням ватри, піснями під гітару та натхненними словами від духівників спільноти та організаторів. Участь у події взяло близько 200 осіб з осередків Тернополя, Великої Березовиці, Козової, Теребовлі, Бережанського, Великоглибочанського деканатів та інших осередків.

          Джерело

          Читай також

        • Усе про львівське Teze
        • Свята ніч доброти в Самборі
        • Не пропустіть “Чаювання з Богом” і отцем Іваном Дацьком
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.