Заява ВРЦіРО про загрози, які несе в собі Стамбульська конвенція, та недоцільність її ратифікації

Читай також

  • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
  • Як святкувати, коли близька людина на війні
  • Що говорить родовід?
        • Заява ВРЦіРО про загрози, які несе в собі Стамбульська конвенція, та недоцільність її ратифікації

          Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій зробила Заяву про загрози, які несе в собі Стамбульська конвенція, та недоцільність її ратифікації ⛔

          1⃣ Вірні різних конфесій стурбовані повідомленням Офісу Президента України про намір подати до парламенту законопроєкт про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (відомої як Стамбульська конвенція). Наше занепокоєння викликає ідеологічна заангажованість та окремі положення Стамбульської конвенції, які переконують нас у недоцільності ратифікації саме цього міжнародного документу.

          2⃣ Стамбульська конвенція запроваджує поняття “гендер”, як ідеологічний концепт самоідентифікації людини (стаття 3). З цим не можна погодитися, адже ігнорування факту наявності біологічних статей, які характеризують жінку або чоловіка, та пов’язане з цим зобов’язання навчати дітей нестереотипним гендерним ролям (стаття 14 конвенції) несе загрози спотворення у молодого покоління своєї статевої ідентичності, популяризації одностатевих сексуальних стосунків та поширення випадків захворювання на гендерну дисфорію серед дітей і молоді.

          3⃣ Наше занепокоєння впровадженням гендерної ідеології через Стамбульську конвенцію посилюється свідченнями про насильство, яке вчиняється проти дівчат і жінок тими чоловіками, які заявили про зміну свого “гендеру” і отримали право користуватися жіночими вбиральнями, роздягальнями, душовими приміщеннями. Як приклад, 2021 року резонансний інцидент стався у штаті Вірджинія, США, коли 15-річна школярка зазнала сексуального насильства від хлопця-трансгендера, який користувався жіночим туалетом школи з дозволу адміністрації.

          4⃣ Враховуючи небезпеки гендерної ідеології, замість ратифікації Стамбульської конвенції ВРЦіРО закликає вживати практичні заходи та розвивати національне законодавство України з протидії домашньому насильству та насильству проти жінок, як це роблять інші країни Європи, які також відмовилися від ратифікації цієї конвенції – Великобританія, Ліхтенштейн, Латвія, Литва, Словаччина, Чехія, Угорщина, Болгарія, Вірменія та Туреччина, яка нещодавно скасувала ратифікацію Стамбульської конвенції.

          5⃣ За сприяння ВРЦіРО 2017 року парламент вже прийняв Закон № 2227-VIII, спрямований на імплементацію положень Стамбульської конвенції, оминаючи суперечливі поняття типу “гендер” та “гендерна ідентичність”: була введена кримінальна відповідальність за домашнє насильство, уточнений зміст статей про сексуальне насильство та про інші злочини, запроваджений механізм обмежувальних заходів і приписів щодо кривдників. Крім цього, був прийнятий спеціальний Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», що свідчить про можливість для України йти своїм шляхом і розвивати власне законодавство, яке може бути кращим за Стамбульську конвенцію.

          6⃣ Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликає Президента України, представників уряду та правозахисних організацій до діалогу щодо спільних дій, у тому числі за участі релігійної спільноти, у сфері запобігання та протидії домашньому насильству в Україні.

          🔗 Джерело: Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій

          Читай також

        • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
        • Як святкувати, коли близька людина на війні
        • Що говорить родовід?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.