Соціальне підприємництво — надійний інструмент розвитку парафіяльних громад

Читай також

  • Про ідентичність та цінності – 15-й Екуменічний соціальний тиждень у Львові. ПРОГРАМА заходів
  • Освідчитись… на могилі святого Валентина
  • Київ отримав вулицю св. Івана Павла ІІ
        • Соціальне підприємництво — надійний інструмент розвитку парафіяльних громад

          У сучасному суспільстві, сповненому численними викликами, гостро стоїть питання того, як підтримувати фінансову стійкість організацій, зокрема релігійних. Саме вони можуть стати дієвим драйвером розвитку соціального підприємництва у громадах, забезпечуючи власну фінансову стійкість та організаційний розвиток організації. 

          Для того, щоб представники релігійних організацій професійно підходили до створення соціальних підприємств у громадах, їм необхідно мати міцну базу знань та практичних інструментів для розуміння роботи соціального бізнесу. З цією метою Українська соціальна академія розпочала навчальну програму “Розвиток парафіяльних громад через соціальне підприємництво”! 

          Протягом 4 місяців представники парафіяльних громад вчилися створювати власні соціальні підприємства. Навчання включало проведення дев’яти модулів. На них учасники навчались успішних практик роботи соціальних підприємств, зокрема за кордоном, дізнавались як розвивати громади цілісно та як знайти ту соціальну проблему, яку можна буде вирішити. Згодом вони перейшли до більш практичних модулів. Вивчали формування ціннісної пропозиції, створення бізнес-моделі, юридичні аспекти оформлення діяльності, а також фінанси та маркетинг. Після завершення навчання учасники мали змогу захистити розроблені бізнес-моделі. Розповідаємо про три кейси, які дійшли до фінального етапу навчання. 

          1. Проєкт із сортування сміття та вторинної сировини 
          Щонеділі після служби у парафії приймали сміття і здавали його у спеціальні сортувальні пункти. Підприємство зокрема передбачає проведення освітніх заходів. Так на парафії розповідали про сортування, його важливість та вторинну сировину.

          2. Парафіяльний соціальний готель
          Ідея цього підприємства полягає в створенні готелю при парафії для тих, хто подорожує, паломників та учасників реколекцій, а нині також і для внутрішньо переміщених осіб. 

          3. Виготовлення макаронних виробів
          Створення підприємства із виготовлення макаронних виробів, яке дасть можливість зокрема створювати робочі місця для внутрішньо переміщених осіб. 

          Завдяки соціальному підприємництву парафії зможуть швидко та оперативно вирішувати соціальні проблеми громад, тим самим забезпечуючи власну фінансову стійкість. У час війни це надійний інструмент розвитку та сталості. 

          Комунікаційний відділ Української соціальної академії

          Читай також

        • Про ідентичність та цінності – 15-й Екуменічний соціальний тиждень у Львові. ПРОГРАМА заходів
        • Освідчитись… на могилі святого Валентина
        • Київ отримав вулицю св. Івана Павла ІІ
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.