Світло переможе темряву: з’явився трейлер історичної драми «Щедрик»

Читай також

  • Зауваги щодо фактів з історії Почаївського монастиря
  • Завершується оцифрування фонду Андрея Шептицького. Невдовзі оприлюднять понад 1240 унікальних справ
  • Чи вервицю винайшов святий Домінік?
        • Світло переможе темряву: з’явився трейлер історичної драми «Щедрик»

          Вже 5 січня в український прокат виходить історична драма “Щедрик”, яка розповідає про долі трьох різних родин: українців, поляків та євреїв, яких об’єднало спільне горе — війна. Події стрічки відбуваються в 40-ві роки XX століття в Україні.

          За сюжетом, війна об’єднує в одному домі три родини: українську, єврейську та польську, які однаково відчули на собі утиски як Третього Рейху, так і карального режиму СРСР. Українська родина приймає до себе єврейську дівчину та дітей поляків, батьки яких стали жертвами окупантів, і самовіддано оберігає їх, наче власну донечку Ярославу. Тим часом українська дівчинка Ярослава понад усе мріє примирити весь світ завдяки українському “Щедрику”, який намагається стерти з її пам’яті радянська влада. Та слова святкової пісні ведуть до світла в суцільному мороці німецького й радянського поневолення.

          Щоб увиразнити розмаїтість культур, у фільмі звучать не тільки українські різдвяні пісні, а й святкові пісні, притаманні кожній з представлених національностей, а також відтворено унікальні традиції святкування Різдва. Українську родину зіграли актори Андрій Мостренко, Яна Корольова та Поліна Громова, німецьку пару — подружжя акторів Яніна Руденська та Якоб Вальзер. Яніна — українка, яка у віці 12 років емігрувала до Німеччини. Також у фільмі з’являються відомі польські актори Мирослав Ганішевський та Йоанна Опозда, що втілили сімейство Калиновських, і Томаш Собчак, виконавець ролі Ісаака. Його дружиною в кадрі стала українська акторка Алла Бінєєва.

          Джерело

          Читай також

        • Зауваги щодо фактів з історії Почаївського монастиря
        • Завершується оцифрування фонду Андрея Шептицького. Невдовзі оприлюднять понад 1240 унікальних справ
        • Чи вервицю винайшов святий Домінік?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.