Для всіх і кожного. Книжкові новинки до зимових свят від видавництва «Свічадо»

Читай також

  • Отець Михайло Станчишин: «Нам вельми бракує глибокої зустрічі з Христом у Різдві»
  • Де ти шукаєш цей Дім хліба – Вифлеєм?
  • #НазустрічРіздву. День 40. 24 грудня. Пастирі, які стали «Ангелами»
        • Для всіх і кожного. Книжкові новинки до зимових свят від видавництва «Свічадо»

          Цьогоріч до нас 6 грудня завітає святий Миколай,  а 25 грудня ми зберемось всією родиною на Різдво. З подарунками прийдеться поквапитись і  пришвидшитись.  Отож, щоб заощадити  ваш час,  ми склали для всіх і кожного невеликий список цікавих книжок до зимових свят.

          Для  дітей:

          «Свято наближається. Різдвяна розмальовка з завданнями» Оксана Дубницька

          Розмальовка різдвяної тематики для дітей 4+ років. Окрім розмальовування ялинки, св. Миколая тощо дітям запропоновані цікаві завдання: домалювати малюнок (за пунктиром) або намалювати свій; знайти на малюнку певні речі; знайти відмінності у двох схожих малюнках; розмалювати різними кольорами кульки на ялинці, що мають різну форму, та інші.

          «Святий Миколай і папужка з набережної Перемоги» Люба Кіндратович, Богдана Бондар

          Ця історія насправді трапилася з відомою художницею і волонтеркою Богданою Бондар, яка, серед іншого, ілюструвала популярні книжки “Мрія. Небесні авіалінії” та “Пес Патрон. Маленька історія про велику мрію”. Тут ви знайдете відповіді на питання: Чому у кожній своїй книжці Богдана неодмінно малює пташку і до чого тут святий Миколай та Набережна Перемоги у Дніпрі? Зворушлива історія про підтримку, яка мотивує цінувати найважливіше.

          «Софійка, мишка і три горішки. Різдвяна казка» Зоряна Живка

          Події цієї казки перенесуть читачів у ті далекі часи, коли українські міста мали Магдебурзьке право, а крізь степи провадили купецькі валки чумаки. Жила тоді в одному місті весела та дружна родина: тато, мама і дівчинка Софійка. Це історія про щедрість і жадібність, про дивовижну дружбу, чарівні горіхи, святого Миколая, вислухані молитви та різдвяні дива.

          «Любий отче Миколаю»

          Завдяки цій збірці ти зможеш дізнатися: хто такий св. Миколай, які в нього помічники, коли іменини в Миколок, про що просять діти св. Миколая в Україні, а також пограти і ігри-загадки та отримати як бонус: лист до св. Миколая та листівку-саморобку.

          «Різдвяна шопка з наліпками + розмальовка»

          Наближається Різдво! Чудова нагода заглибитися в атмосферу цього свята, власноруч створюючи Різдвяну шопку. З нашими наліпками це буде легко, цікаво й захопливо! Як бонус — даруємо пізнавальну різдвяну розмальовку. Світлого й радісного Різдва!

          «Різдвяна ялинка. 3D-конструктор» Христина Рейнарович

          Гра «Різдвяна ялинка» – це своєрідний конструктор з календарем. Граючись у неї, можна і до свята св. Миколая приготуватися, й ангела зі снігу зліпити, й в настільну гру пограти, й у ролі царя побувати, і про друзів не забути, й купу добрих справ зробити. Ця гра для активного очікування Різдва допоможе дітям не тільки по-справжньому зустріти це чудове свято, а й зрозуміти, якими мають бути християни, та на ділі ставати приятелями Ісуса.

          Для дорослих:

          «Зірка над Вифлеємом» Агата Крісті

          Оповідання до цієї збірки Агата Крісті написала уже в поважному віці, маючи великий життєвий досвід і сформований християнський світогляд, а також славу королеви детективного жанру. Втім, це не детективні, але водночас і не традиційні різдвяні історії. Шість оповідань для родинного читання – про народження Ісуса, Його матір Марію, про Його ослика, про Його учнів та послідовників, а також про сучасників Агати Крісті – торкаються глибини душі і спонукають замислитися над багатьма моментами. А ще несуть світло і надію. І відкривають читачам першого українського перекладу цієї збірки несподівану Агату Крісті.

          «На Різдво — додому. Оповідання сучасних українських письменників»

          Таїнство Різдва спонукає нас до милосердя, до любови, до пошуку істини буття. У ньому завжди буде краплина ностальгії, бо Різдво — це спогади. Про це й написали свої різдвяні історії сучасні українські автори й авторки. В кожному із сюжетів – прикмети Різдва, відчуті й пережиті за мирних часів чи вже під знаком війни. Та всі вони обʼєднані глибинними почуттями, посиленими мелодіями колядок, у яких рождається Бог, славословлять ангели і весь світ повниться добром.

          «Різдвяні страви. Галицька традиція» упор. Марія Чайка

          В книжці зібрано «класичні» галицькі рецепти різдвяного періоду. Придбавши її, господині зможуть, не шукаючи розкиданих по різних шухлядках переписів, приготувати не лише пісний свят-вечірній стіл, а й святковий різдвяний з усім розмаїттям м’ясного та солодкого на вибір, спекти для малечі фігурку «миколайчика» чи смачні пахучі ялинкові прикраси.

          «Свята ніч, тиха ніч. Колядник з музичним супроводом»

          У цьому невеликому колядничку зібрані найпопулярніші колядки і щедрівки, які найчастіше звучать за сімейним різдвяним столом, серед церковних, молодіжних гуртів, на дитячих різдвяних святах. До кожної колядки і щедрівки створений музичний супровід, який ви отримаєте через QR-код. Скануючи QR-код, ви почуєте вступні акорди, після чого можна виконувати колядку або щедрівку у певній тональності та ритмі. Звучання самого акомпанементу надасть вашій оселі затишної різдвяної атмосфери.

          Читай також

        • Отець Михайло Станчишин: «Нам вельми бракує глибокої зустрічі з Христом у Різдві»
        • Де ти шукаєш цей Дім хліба – Вифлеєм?
        • #НазустрічРіздву. День 40. 24 грудня. Пастирі, які стали «Ангелами»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.