Екобюро УГКЦ здійснило переклад апостольського повчання «Laudate Deum» на українську мову

Читай також

  • Дикастерія віровчення про «серйозні порушення» проти людської гідності
  • ВПЛИВ НА ПАПУ РИМСЬКОГО. ДУХОВНИЙ ВИМІР ВОЇНА. ЗЛОВТІХА. ЗНАМЕННЯ. НА ВСЕ ВОЛЯ БОЖА? | Жовті Кеди
  • Посол України у Ватикані: Потрібно відкривати нові фронти, а не білий прапор піднімати
        • Екобюро УГКЦ здійснило переклад апостольського повчання «Laudate Deum» на українську мову

          Бюро з питань екології Української Греко-Католицької Церкви здійснило український переклад апостольського повчання з приводу кліматичної кризи Laudate Deum Папи Франциска до всіх людей доброї волі.

          Документу притаманна вже традиційна методологія Папи Франциска: «дивись, оціни, дій». Понтифік системно аналізує антропогенні корені кліматичної кризи та пов’язані з нею еко-соціальні наслідки, що дозволяє зробити наступний вердикт: людина є водночас першопричиною і головною жертвою руйнування свого життєвого середовища.

          Святіший Отець застерігає щодо зростання технократичної парадигми, критикує слабку міжнародну політику у справі збереження спільного природного дому, аналізує успіхи та невдачі міжнародних кліматичних самітів і закликає до якісно нового підходу прийняття рятівних для планети рішень на конференції у Дубаї, зокрема ж для здійснення енергетичної трансформації, що має характеризуватися такими факторами як ефективність, обов’язковість та транспарентність (моніторинг).

          Вселенський Архієрей констатує важливість особистого стилю життя та культури поведінки, яка характеризується ощадливим споживанням та зменшенням відходів. Важливими є навіть найменші зусилля для збереження нашого спільного дому, які об’єднуються у потужну хвилю позитивних змін – глобальне екологічне навернення, що починається з плекання духовних та моральних цінностей на основі віри в Бога Творця.

          Апостольським повчанням Laudate Deum Святіший Отець Франциск запрошує усіх, без виключення, учасників суспільного процесу: владу, громадянське суспільство, економічні та професійні кола, сім’ї та всіх людей доброї волі об’єднатися у спільній подорожі «сопричастя та посвяти» задля прослави Бога та порятунку нашого спільного природного дому.

          Український переклад апостольського повчання Laudate Deum можна відкликати/завантажити на сайті Екобюро УГКЦ, або замовити друковане видання за е-адресою: [email protected]

          Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

          Читай також

        • Дикастерія віровчення про «серйозні порушення» проти людської гідності
        • ВПЛИВ НА ПАПУ РИМСЬКОГО. ДУХОВНИЙ ВИМІР ВОЇНА. ЗЛОВТІХА. ЗНАМЕННЯ. НА ВСЕ ВОЛЯ БОЖА? | Жовті Кеди
        • Посол України у Ватикані: Потрібно відкривати нові фронти, а не білий прапор піднімати
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.