Зимова школа екуменічного діалогу для лідерів молодіжних християнських спільнот

Читай також

  • В Домі Богородиці — ми завжди вдома
  • «Обійми зцілюють» — триває реабілітаційний духовно-відпочинковий табір для молоді Київської митрополії в Італії
  • Відвідинами Патріаршого Прокатедрального Собору Святої Софії та візитом у Ватикан розпочались італійські канікули для української молоді зі сходу, півдня та центру України
        • Зимова школа екуменічного діалогу для лідерів молодіжних християнських спільнот

          Християнська віра і дія в часі війни в перспективі відновлення країни

          Тематика

          • осмислена віра і дія у складних ситуаціях
          • християнське лідерство в часі війни
          • успішні приклади стійкості українського суспільства
          • зцілення ран війни та відновлення і модернізація України
          • єдність і спільна праця задля відбудови країни

          Період проведення:             15-20 січня 2024 року

          Вік учасників школи:           18-35 років.

          За час повномасштабного вторгнення у кожен з українців набув свого досвіду переживання війни. Війна, на жаль, призводить до виникнення напруги у суспільстві. Різний досвід переживання війни відображається на комунікації та взаєморозумінні між різними соціальними групами (до прикладу, українцями, що виїхали у пошуках захисту до інших країн, та тими, хто залишився в Україні; військовими, волонтерами і т. зв. «диванними експертами»), а також їхніх уявленнях про сьогодення та майбутнє. Непорозуміння можуть виникати також і між мешканцями різних регіонів України – тих, які перебувають під постійними обстрілами, і тих, які вважають (умовно) безпечними, Сходом та Заходом країни.

          Поряд з цим приклади об’єднання, співпраці та довіри є численними (волонтерські сотні, громадські об’єднання, благодійні фонди та ін.). Проте цю довіру необхідно підтримувати та розвивати через комунікацію та взаємодію, налагодження та підтримання зв’язків. Зараз українцям важливо зберігати і посилювати свою індивідуальну, а також суспільну стійкість, щоб уникнути розхитування нашої єдності.

          Метою Школи є залучити активну християнську студентську молодь з різних міст України, представників різних християнських конфесій, до пізнання одні одних та до спільних роздумів над завданням християн у часі воєнного конфлікту та післявоєнної відбудови й оновлення України задля активної участі та лідерства у трансформаційних процесах у суспільстві.

          Програма Школи пропонує теоретичні семінари, практичні заходи та візити, дискусії, роботу в групах, ділення досвідом та спільну молитву. Просимо учасників підготувати ідею нового проєкту, яку вони зможуть опрацювати та представити на Школі.

          Ми очікуємо, що участь у Школі сприятиме кращому пізнанню одні одних її учасників, представників різних конфесій, та розширенню мережі їхніх контактів для налагодження взаємодопомоги та реалізації спільних проєктів.

          Для участі у школі необхідно:

          До 27 грудня 2023 року зареєструватися та надіслати резюме (Сurriculum vitae) (обсяг 1 сторінка А4) та мотиваційного листа (обсяг – до 600 слів), в якому обґрунтувати своє зацікавлення         тематикою  школи,  за покликанням: .

          За результатами розгляду електронних заявок та мотиваційних листів комісія з відбору приймає рішення щодо визначення списку учасників школи. Не пізніше 29.12.2023 року всі кандидати отримають повідомлення щодо результатів відбору. Відібрані учасники отримають детальну інформацію щодо участі у школі.

          Учасників школи забезпечують проживанням у гостьових кімнатах Львівської духовної семінарії Святого Духа УГКЦ (проспект Івана Павла ІІ, 35, Львів) та харчуванням. Місця проживання та проведення лекцій мають приміщення, які використовують як бомбосховище.

          Учасники з інших міст зможуть отримати компенсацію транспортних витрат (проїзд потягом (купе, плацкарт), автобусом).

          Читай також

        • В Домі Богородиці — ми завжди вдома
        • «Обійми зцілюють» — триває реабілітаційний духовно-відпочинковий табір для молоді Київської митрополії в Італії
        • Відвідинами Патріаршого Прокатедрального Собору Святої Софії та візитом у Ватикан розпочались італійські канікули для української молоді зі сходу, півдня та центру України
          • Оціни

            [ratemypost]