Усі архиєпархії, єпархії та екзархати УГКЦ пройшли одноденні формації із превенції насильства над неповнолітніми та вразливими особами

Читай також

  • Центр гідності дитини УКУ: щоб в Церкві діти почувалися в безпеці
  • Центр гідності дитини УКУ запрошує на дискусію «Школа, безпечна для дитини»
  • Центр гідності дитини УКУ в співпраці із «Пташеня. Дитячий простір» розробили «Інструктажі для безпеки дітей»
        • Усі архиєпархії, єпархії та екзархати УГКЦ пройшли одноденні формації із превенції насильства над неповнолітніми та вразливими особами

          Центр гідності дитини Українського Католицького Університету повідомив, що 15 із 15 архи(єпархій) та екзархатів Українська Греко-Католицька Церква пройшли одноденні формації із превенції насильства над неповнолітніми та вразливими особами. Навчаннями від Центру гідності дитини УКУ загалом охоплено 70% усіх священників УГКЦ в Україні. 

          Пишаємося результатами нашого духовенства!

          Керівниця проєктів і програм Іванка Рудакевич та єромонах, психолог Сава Масник виїжджали із лекціями до єпархій, а також проводили формації онлайн, що особливо цінно, бо таким чином вдалося охопити духовенство екзархатів у прифронтових зонах.

          Іванка Рудакевич розповідає:

          «Важливо, що ці навчання відбувалися у середовищі священників однієї чи кількох єпархій. Ми приїздили фактично на цілий день, багато спілкувалися з учасниками. Це була відкрита платформа, щоб поставити запитання, висловити думку чи сумнів, поділитися досвідом. І це дуже добре, бо про тему насилля над дітьми зазвичай взагалі не говорять, ніби такого не існує».

          Згідно безпекових політик УГКЦ таке навчання що два роки має пройти кожен священник. Тож сподіваємося на подальшу співпрацю. 

          «Дбання про дітей — це наслідування Христа. Діти є Церквою і майбутнім Церкви. Зустрічі з нашим духовенством були дуже важливі, хоч місцями і непрості. Отці мали можливість набратися більшої чутливості для створення безпечного середовища для неповнолітніх в Церкві. Служіння Істині може бути клопітке, але є виразом пожертви, особливо, коли йдеться про кривду над неповнолітніми. Тому важливе розуміння та надання допомоги у духовному, психологічному, юридично-канонічному, чи медичному аспектах»,— зазначив єромонах Сава Масник. 

          Вдячні єпископам за запрошення та сприяння у проведенні навчань, усім, хто організовував на місці та взяв участь. Разом ми зробили великий внесок у створення безпечного середовища для дітей у церкві.

          Читай також

        • Центр гідності дитини УКУ: щоб в Церкві діти почувалися в безпеці
        • Центр гідності дитини УКУ запрошує на дискусію «Школа, безпечна для дитини»
        • Центр гідності дитини УКУ в співпраці із «Пташеня. Дитячий простір» розробили «Інструктажі для безпеки дітей»
          • Оціни

            [ratemypost]