Як собі зарадити на ці важкі часи?

Читай також

  • 15 місць з Біблії, які допомагають зберігати спокій під час ракетних обстрілів
  • Шість віршів з Біблії, якщо ви не можете заснути
  • Різдво Святого Івана Хрестителя
        • Як собі зарадити на ці важкі часи?

          Зазирнути в Слово Боже: ми всі потребуємо миру і мусимо бути людьми надії!

          Ті з нас, які вирішили в своєму житті прямувати за Богом, зробили найкращу і найвеличнішу справу, яку тільки могли зробити. Але іноді видається в таких як тепер обставинах ― багато труднощів, багато проблем, багато клопотів які надходять на нас і хотіли би ми інших розв’язок, хотіли би ми щоб різні речі могли би набрати інший характер, ну і життя так насправді не укладається по нашій думці. І тоді приходять якісь сумніви, маємо різні думки, впускаємо до своєї голови речі які часами не повинні би ми впускати і застановляємося чи Бог насправді є близько нас. Чи насправді Він мене чує. Чи насправді Він мене бачить чи насправді Його обходить моя доля..

          Два роки тому почалася пандемія і ми мали надію, що по її закінченні наступить спокій. Натомість тепер маємо нові виклики, багато стресу, зустрічаємося з багатьма новими речами, які не могли собі навіть уявити ― війною XXI ст., яка діткнула нашу Вітчизну… Цікавий фрагмент із 29 глави книги пророка Єремії, оскільки ситуація, описана у ній, трохи подібна до тієї, в якій ми тепер перебуваємо. Коли Ізраїльський народ був переможений, розбитий, Єрусалим знищений, багато людей вивезено до Вавилону. Були повні страху, деякі розчарування, думали, що це означає, невже Бог про нас забув, про нас не думає? І тоді Бог промовляє через пророка Єремію і пророк пише лист до виселенців у Вавилоні:

          “Я знаю ті думки, які думаю про вас, говорить Господь, думки спокою, а не на зло, щоб дати вам будучність та надію. І ви кликатимете до Мене, і підете, і будете молитися Мені, а Я буду прислуховуватися до вас. І будете шукати Мене, і знайдете, коли шукатимете Мене всім своїм серцем. І Я дамся вам знайти Себе, говорить Господь (Єр 29,11-14).

          Ми всі потребуємо миру і мусимо бути людьми надії. Тому присвятімо у весь цей час, теперішній час, час війни, час Великого Посту на пошуки Господа усім своїм серцем!

          Бог має про нас добрі думки, добрі плани і Він є завжди близько нас, а в листі до Римлян читаємо слова, які є правдою, які теж є несамовитою надією для кожного з нас: “Бо я пересвідчився, що ні смерть, ні життя, ні Анголи, ні влади, ні теперішнє, ні майбутнє, ні сили, ні вишина, ні глибина, ані інше яке створіння не зможе відлучити нас від любові Божої, яка в Христі Ісусі, Господі нашім!” (Рим 8,38-39).

          І навіть якщо часами в нашому житті приходять такі важкі моменти, не можемо надіятися на наші емоції, почуття, бо ті емоції і почуття насправді такі, що зводять: часами чуємось краще, часами гірше; часами є що хочемо почути, досвідчити Бога – а ми чуємось зле і що Він до нас не промовляє і не є близько нас, але наша віра оперта на твердій, правдивій скелі якою є Ісус Христос і те що написав у своєму Слові, що ніколи, ніколи нас не залишить, не відвернеться від нас. Його Слово ― правдиве, має силу і багато з нас досвідчує реальну зміну завдяки цьому Слову і завдяки науці Живого Бога.

          Рецептом на ці трудні часи є ПРОСЛАВА БОГА ― Він є тут, Він є посеред нас, прославляймо Його! Не зважаючи на те, що відбувається, Йому залежить на твоєму і моєму житті. Бо Він приготував для нас неймовірне майбутнє. І ми всі, які у нього повірили, проведемо найкраще майбуття, яке тільки може бути, яку Він нам приготував. Прославляймо Бога і постараймося почути що нам сьогодні хоче сказати..

          + Мій дорогий Боже, дуже Тобі дякую, незважаючи на те що би відбувалося навколо у світі. Ми завжди можемо на Тебе покластися, завжди можемо до Тебе прийти і Ти нас не відкинеш Господи. Хоч часто нас спотикають важкі обставини, особливо тепер в Україні. Бачимо що життя не є легке, але віримо з глибини серця що Ти є добрим Богом що турбуєшся і не залишаєш своїх дітей самих, але є при нас. І так дуже дякуємо Тобі що Тебе турбують наші проблеми Господи. І просимо Тебе Господи, допоможи нам завжди за Тобою йти, не стратити Тебе з очей, незважаючи на те щоби діялось, яка би буря не була в нашому житті, щоб ми щоденно вибирали Тебе, прямувати за Тобою, вибирали ту надію яку Ти даєш кожному з нас Господи. Пригадуй нам щоб ми ніколи не втратили Тебе з очей, тільки прямували за Тобою кожного дня. Амінь.

          Отець Назарій ЛАНЬКО

          Читай також

        • 15 місць з Біблії, які допомагають зберігати спокій під час ракетних обстрілів
        • Шість віршів з Біблії, якщо ви не можете заснути
        • Різдво Святого Івана Хрестителя
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.