Чотири способи побороти хитрощі диявола

Читай також

  • Як св. Мартин Турський прогнав диявола від свого смертного ложа
  • Не дозволь дияволу себе ошукати
  • #За_пости-11. Як бути справжнім собою. Падре Серж
        • Чотири способи побороти хитрощі диявола

          Чи є місця, більш сприятливі до дії злого духа? Що робити, коли диявол атакує? Які наші емоції провокують злого? Є чотири способи побороти диявола, які знайдемо в Євангелії, і про них говоримо сьогодні. 

          Немає місць, куди б не міг дістатись злий дух. Як тільки ми опираємось лише на власні сили – диявол атакує. Його улюбленими моментами є, коли людина на когось зла, недооцінена, засмучена.

          Диявол використовує наші зранені емоції

          Чому для кожної віруючої людини такою важливою є допомога духівника? А саме для того потрібен наставник поруч, щоби розповісти нам, що ж коїться з нашим життям. 

          Завжди, коли людина потрапляє у складну ситуацію, сатана намагається переконати: Бог не любить тебе, ти полишений сам на себе, тому дій на власний розсуд. 

          Злий прагне, щоб ми оцінювали своє життя з огляду на свої зранені емоції, зранені серця – і переживали страх через це, гнів, знеохочення, розчарування, претензії. 

          Чотири способи, як подолати диявола

          Ці чотири вказівки протидії злому дав нам Ісус. 

          Перша: пам‘ятати, коли терплю, коли мені важко, почуваюсь самотнім, недооціненим, що Ісус переживав усе це також і ми можемо все це пережити. 

          Друга вказівка стосується нашої гідності

          Ісус відповідав на усі закиди і спокуси диявола словами Отця. Це нагадує нам про те, що не можемо забути ні на мить, що ми – діти Божі і в цьому наша справжня гідність. Сатана постійно намагається вкрасти в людини цю певність. Наше завдання – не дозволити себе зранити. 

          Третій крок – дотримивутись Слова Божого

          Варто читати Слово Боже щодня, не марнуючи дорогоцінний час на дурниці. Особливо під час Великого посту. Воно здатне врятувати нас у спокусах.

          Четверта вказівка стосується наших думок. 

          Коли приходять спокуси, пам‘ятаймо, що злий дух намагається заволодіти нашими думками, отруїти їх, щоб ми думали так, як це потрібно йому. Особливо, коли ми злі, засмучені, недооцінені. В цих станах ми спраглі любові, пошани, похвали. Це чудовий момент для агресії диявола. Слід дотримуватись простого принципу – відкидаю усяку думку, яка намагається мене розбити.

          Адаптація Тетяни Трачук

          Читай також

        • Як св. Мартин Турський прогнав диявола від свого смертного ложа
        • Не дозволь дияволу себе ошукати
        • #За_пости-11. Як бути справжнім собою. Падре Серж
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.