3 запитання до священика про покликання

Читай також

  • Яким був розклад дня св. Івана Павла ІІ у підлітковому віці
  • Навколо 8 березня
  • Заздрість – це завжди гріх?
        • 3 запитання до священика про покликання

          Кожен із нас неодноразово чув слово “покликання”. Кожного з нас хоч раз у житті охоплювали сумніви  на порозі важливого життєвого рішення.

          В рамках підготовки до “Форуму молодіжних лідерів та душпастирств”, пропонуємо вам пригадати кілька ключових питань, про які варто пам’ятати в часі таких роздумів.

          Хто кличе? – Люблячий Бог

          “Віднайдення покликання і його реалізація вимагає від нас пізнання справжнього образу Бога – Того, Хто любить нас безкорисливою і найщирішою любов’ю. Того, Хто приготував нам найцікавішу життєву пригоду, Чий задум щодо мене – найкращий. Саме це дозволяє перемогти страх – досвід любові, досвід справжнього обличчя Бога як милосердного Тата.” – ділиться о. Руслан Боровий, духівник молодіжної спільноти “Обнова”, м. Чернівці.

          Чи ми довіряємо Богові по-справжньому?

          “Довіряти – значить не хвилюватися. Зовсім. Відкрийте перед Богом свої прохання, потреби, бажання, і чекайте відповідей з вірою! Вони обов’язково будуть!” – каже о.Руслан Остафій, голова Комісії у справах молоді Одеського Екзархату.

          “Якщо ти вічно переживаєш, сумніваєшся, наговорюєш на себе і своє життя негатив – це найчастіше блокує Божі рішення для тебе. Сподівання на Бога приносить глибокий мир в серці, і це викорінює страх.” – додає о. Руслан.

          Як почути Бога?

          “Погляньте на Ісуса, розіп’ятого і воскреслого – Його погляд дасть вам усі необхідні відповіді. Його погляд усе скаже.

          Порадьтеся із компетентною людиною – духівником або кимось, хто достатньо духовно-зрілий, на вашу думку – перейміть його життєвий досвід. І тоді всі питання зникнуть, адже Бог промовляє через таких людей.

          Скажіть у своєму серці щире “Так”: наш шлях нам невідомий, бо лише Бог знає куди він заведе. То дозвольте Йому діяти і будьте витривалі у своєму пошуку!” – радить о. Йосафат Фітель, ЧСВВ, відповідальний за працю з молоддю у Василіянському Чині Св. Йософата в Україні.

          Своїми думками ділилися майбутні учасники “Форуму молодіжних лідерів та душпастирств”, що проходитиме 8-10 червня  у Львові. Нагадаємо, участь у ньому візьмуть священики, відповідальні за молодь та лідери молодіжних спільнот української греко- та римо-католицької церкви.

           

          Ірина ВЛАДИМІР

           

          Читай також

        • Яким був розклад дня св. Івана Павла ІІ у підлітковому віці
        • Навколо 8 березня
        • Заздрість – це завжди гріх?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)