Рухові “Українська молодь – Христові” – 85!

Читай також

  • Митрополит Андрей Шептицький до молоді
  • Українська молодь Христові — в УКУ заснували осередок християнської організації Шептицького
  • Митрополит Андрей Шептицький і принцип „позитивної суми“
        • Рухові “Українська молодь – Христові” – 85!

          Руху української молоді „Українська молодь — Христові“ виповнилося 85 років. Саме 6-7 травня 1933 року Митрополит Андрей Шептицький вперше зібрав українську молодь у Львові, об’єднавши їх під прапором Христа. В цей день молодь прийняла заклик свого Митрополита публічно присягнула своє життя на вірність Христові!

          З того часу молодь УМХ сповідує заповіт праведного Митрополита Андрея Шептицького: „Бути завжди вірним Христові!“

          — З нагоди ювілею львівський осередок спільноти „Українська молодь — Христові“, об’єднавшись із Івано-Франківським і Тернопільським осередками вирішили, що створюватимемо всеукраїнську структуровану організацію. Також у традиції Руху є з’їзди, які збирали молодь, спонукуючи її до єднання, — каже голова львівського осередку УМХ Христина Кутнів. — Із цією ідеєю ми звернулися до Блаженнішого Святослава. Він радо підтримав нашу ідею і ми разом запланували такий всеукраїнський з’їзд на 29 липня у Києві. Унікальність цього заходу в тому, що він відбуватиметься на берегах Дніпра в день народження Митрополита Шептицького. А переддень, 28 липня, — вшанування пам’яті святого Володимира і річниця хрещення Русі, буде доброю нагодою для присяги на вірність Христові.

          Осередки УМХ після 1946 року, коли ліквідували УГКЦ, з’явилися і за межами України — в Чикаго, Австралії, в Римі. У ювілейний рік українська молодь прагне об’єднати всі осередки.

          — Лише разом ми зможемо зробити значно більше. Прагнемо зібратися, щоб, обмінюватися досвідом, проводити спільні акції. Та це все можливе лише тоді, коли матимемо спільну стратегію і будемо об’єднані, — додала Христина.

          До цієї дати планують також доповнене перевидання збірника документів УМХ до якого увійдуть резолюції усіх з’їздів, матеріали науково-історичної конференції та інформація про різні осередки спільноти. Зараз для цього шукають ресурси.

          Є ідея також серії відео про те, що означає бути вірним Христові.

          — Сам Шептицький залишив дванадцять визначень того, що означає бути вірним Христові. Хочемо, щоб у цьому відео представники різних осередків сказали, що це значить для них. Будуть цікаві думки також і Блаженнішого Святослава про це, — додала голова львівського осередку УМХ.

          Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Митрополит Андрей Шептицький до молоді
        • Українська молодь Христові — в УКУ заснували осередок християнської організації Шептицького
        • Митрополит Андрей Шептицький і принцип „позитивної суми“
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"