Богоявління. Не так важливо набрати в збанки води, як наповнити наші серця любов‘ю

Читай також

  • За_Пости. 4/7 Манна
  • За_Пости 4/6. 40 днів чи 40 ночей?
  • За_Пости 4/5. Бог і твої проблеми
        • Богоявління.  Не так важливо набрати в збанки води, як наповнити наші серця любов‘ю

          Це свято, запрошує нас пригадати наше занурення у хрещальні води і збагнувши те що ми є дітьми Бога, намагатись не втрачати цієї ідентичності, але бачити відбиток у воді який пригадує нам те, що ми є (покликані бути) іконою Бога!

          ⠀✔️Йордан

          👉Черга. В події сходження Ісуса в Йордан – виявлена велика покора Христа, адже він стає в чергу з грішниками та сходить у Йордан, не маючи гріхів і не потребуючи очищення. Ісус вповні ідентифікується з нами, з людством (СТАЄ В ЧЕРГУ!!!), запрошуючи нас вподібнитись до Нього!

          👉Низина. Христос сходить з Галилеї на шлях, який веде його прямо до Йордану, місце котре є також географічно нижче рівня землі, і таким чином стає дуже вимовним і дуже ясним ось це приниження Сина Божого.

          👉Бруднота води. Ріка Йордан має колір землі. І тут є ще один дуже глибокий і символічний жест: Ісус входить до цієї болотяної та брудної води, – що є точним образом людства, зробленого з землі,  що залишається таким, коли через гріх гасить у собі благодать Духа.

          ⠀✔️Хрещення Ісуса

          Будучи безгрішним Ісус просить хрещення на покаяння від Івана Христителя! Таїнство Хрещення Ісуса є в безпосередньому зв’язку з його Смертю і Воскресінням! Є випередженням спасительних подій! Бо як тут так і там Христос будучи безгрішним – бере на себе гріхи людства! Таким чином ріка Йордан стає «рідким гробом» входження в який випереджує Його входження до Аду і цілопальне відкуплення, (визволення=омивання=звільнення) людства від гріха! У хрещенні і ми вмираєм для гріха і народжуємося для життя з Богом у вічності… Але цей стан (цей образ) втрачаєм часто через гріх…

          ⠀✔️Богоявління

          Днесь, небо відкривається і Бог об’являє себе в Пресвятій Тройці, об’являє себе як Бог який є  ЛЮБОВ’Ю! В сьогоднішньому святі Він до кожного з нас промовляє те саме що ми не усвідомлено чули в день нашого хрещення: «Ти мій улюблений Син!» Ти моя улюблена доня!» Саме це відображення ми покликані розпізнати, усвідомити і зберегти у відбитку йорданської води…

          Богоявлення – це про Любов!

          Тому так важливо не лише набрати в збанки води, але й наповнити наші серця любов‘ю!

          Отець Роман ДЕМУШ

          Читай також

        • За_Пости. 4/7 Манна
        • За_Пости 4/6. 40 днів чи 40 ночей?
        • За_Пости 4/5. Бог і твої проблеми
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.