Чим житимуть молодіжні комісії УГКЦ: ідеї та плани

Читай також

  • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
  • Відбулися IV дні формування для молоді
  • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
        • Чим житимуть молодіжні комісії УГКЦ:  ідеї та плани

          7 лютого відбулася перша в цьому році зустріч голів молодіжних комісій УГКЦ. У межах наради, яку провів заступник голови Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ отець Роман Демуш, а промодерував секретар Орест Гевак, кожен присутній мав нагоду коротко розповісти про те, чим був особливий минулий рік і які події та активності запланували на цей рік.

          Серед найцікавіших молодіжних проєктів, які вже тривають ― «Молитва СДМ», яка кожного 23 числа місяця проходить у різних парафіях. Акції вже відбулися в Тернополі, Івано-Франківську.

          З кінця минулого року стартував масштабний Еко-проект «Спожити», який заторкує важливі теми свідомого споживацтва, збереження довкілля тощо. Надалі в межах проєкту запланована низка дискусійних зустрічей у різних містах України.

          Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ продовжує підготовку до Всеукраїнського молодіжного фестивалю «Вітер На-Дії». Також вже невдовзі стартує передвеликодній проєкт «ЗаПости».

          У межах наради о. Григорій Назар чимало уваги приділив підготуванню до Світового дня молоді, який відбудеться в 2023 році в Лісабоні. Він наголосив на важливості залучення волонтерів, а також гідне представлення УГКЦ на цій події світового масштабу.

          Чиказька єпархія, де працю з молоддю координує Лілія Семко, ініціює новий проєкт ― «Кава зі священиком», який допоможе краще зрозуміти потреби молоді і відповідати на її запити.

          Своїми планами поділився також голова Комісії у справах молоді Львівської архиєпархії отець Володимир Битюга. Вже 26 лютого відбудеться гумористичний конкурс «Кубок радості». А з березня цього року Комісія, окрім інших проєктів, планує започаткування працю з узалежненою молоддю.

          У час Великого посту в різних містах заплановані молодіжні акції ― Хресна хода, прощі до Зарваниці, Унева.

          Великі зміни очікують і спільноту «Українська молодь ― Христові». Її осередок тепер діятиму і при Українському католицькому університеті. Молодь вже запланувала низку заходів,  вишколів для поглиблення співпраці з різними управами.

          Комісія у справах молоді Коломийської єпархії УГКЦ також цього року запланувала досить багато цікавих подій, серед яких: вишкіл для священників, реколекції для молоді, проща в Тлумач, з’їзди Школи християнського аніматора. А 28 жовтня зберуть молодь на Фестиваль духовної пісні.

          Згромадження «Воплоченого Слова» працюватиме над формуванням молоді «Захист віри», запропонує духовні вправи та літні табори.

          Молодіжна комісія Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ із нагоди 35-ліття з’яви Богородиці, 8 травня цього року планує організувати прощу до Грушева. Також відбудуться молодіжні Великопосні реколекції, Велика Гаївка, а День молоді святкуватимуть у Биличах. Виокремилася ця молодіжна комісія й тим, що розвиваємо молодіжне телебачення.

          В Івано-Франківську о. Михайло Віхоть планує прощу до Крилоса, а також традиційний фестиваль «Вгору серця».

          Стрийський осередок спільноти «Українська молодь ― Христові» продовжуватимуть працю з дітьми групи «УМХівчиків», а влітку організують табір «Покликані творити».

          Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
        • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"