Папа Франциск: Поділіться доброю новиною про воскресіння Христа з іншими

Читай також

  • Дикастерія віровчення про «серйозні порушення» проти людської гідності
  • ВПЛИВ НА ПАПУ РИМСЬКОГО. ДУХОВНИЙ ВИМІР ВОЇНА. ЗЛОВТІХА. ЗНАМЕННЯ. НА ВСЕ ВОЛЯ БОЖА? | Жовті Кеди
  • Посол України у Ватикані: Потрібно відкривати нові фронти, а не білий прапор піднімати
        • Папа Франциск: Поділіться доброю новиною про воскресіння Христа з іншими

          Папа Франциск закликав християн не стримуватися страхом перед судом, а ділитися з іншими доброю звісткою про Христове воскресіння.

          “Часом ми думаємо, що шлях до близькості з Богом полягає в тому, щоб тримати Його близько до себе, бо тоді, якщо ми відкриваємося і починаємо говорити про це, приходять судження, критика”, – сказав Папа перед проказуванням молитви “Regina Caeli”, що відбулося 10 квітня.

          “Можливо, – додав він, – ми не знаємо, як реагувати на певні питання чи провокації, і тому [ми вважаємо], що краще про це не говорити, закритися: ні, це недобре”.

          “Натомість Господь приходить тоді, коли ми його проголошуємо, – продовжив він. “Цього нас вчать жінки: Ми зустрічаємо Ісуса, коли свідчимо про Нього. Покладімо це в наші серця: Ісуса зустрічаємо, свідчачи про Нього”.

          Папа Франциск звернувся до натовпу людей на площі Святого Петра з вікна Апостольського палацу на понеділок Ангела.

          Після короткого послання він прочитав “Богородице Діво” – латинський антифон на честь Діви Марії, який моляться під час Пасхального періоду. Від Великодньої неділі до П’ятидесятниці Папа Франциск молитиметься Regina Caeli замість молитви “Ангел Господній” щонеділі.

          У своєму зверненні Папа роздумував над розповіддю в Євангелії від святого Матея про жінок Марію та Марію Магдалину, які знайшли порожній гріб і поспішили розповісти новину про воскресіння Христа іншим учням.

          “Погляньмо на сцену, описану в Євангелії: Жінки приходять, бачать порожній гріб і “зі страхом і великою радістю” біжать, як сказано в тексті, “розповісти його учням”, – сказав Франциск.

          “І ось, коли вони збираються звіщати цю новину, Ісус іде до них назустріч. Звернімо на це увагу: Ісус зустрічається з ними, коли вони збираються розказати про нього.. Це прекрасно”, – сказав Папа.

          Він пояснив, що сьогоднішнє Євангеліє нагадує нам, що жінки-учениці були першими, хто зустрів Ісуса після Його воскресіння з мертвих. “Ми можемо запитати себе: чому саме вони? З дуже простої причини: тому що вони першими пішли до гробу”.

          “Як і всі учні, – зазначив він, – вони теж страждали через те, як, здавалося, закінчилася історія Ісуса; але, на відміну від інших, вони не залишилися вдома, паралізовані сумом і страхом”.

          За його словами, бажання жінок намастити тіло Ісуса миром, жест любові, переважає над усім іншим. “Вони не падають духом, вони долають свої страхи і свій біль. Це і є шлях до Воскреслого: перемагати свої страхи, перемагати свої тривоги”.

          Папа Франциск сказав, що народження дитини є прикладом звичайного моменту, коли хтось переповнений радістю і не може дочекатися, щоб поділитися гарною новиною.

          “Перше, що ми робимо, це ділимося цією радісною новиною з друзями”, – сказав він.

          “І, розповідаючи її, ми також повторюємо її про себе і якимось чином змушуємо її знову ожити для нас. Якщо для доброї новини це відбувається щодня чи в якісь важливі дні, то для Ісуса, – сказав він, – це відбувається безмежно більше, бо Він є не лише доброю новиною, чи навіть найкращою новиною життя, ні, Він є самим життям, “воскресінням і життям””.

          Папа сказав, що ділитися цією доброю новиною слід з повагою і любов’ю, а не через пропаганду чи прозелітизм. Але це “найпрекрасніший дар, яким можна ділитися. Ісус живе в нас ще більше щоразу, коли ми його проголошуємо”.

          «Коли хтось зустрічає Ісуса, жодна перешкода не може завадити нам проповідувати Його. Якщо замість цього ми зберігаємо його радість для себе, можливо, це тому, що ми ще не зустрілися з ним по-справжньому», — додав він.

          Франциск закликав християн запитати себе, коли вони востаннє свідчили про Ісуса.

          “Чи може хтось, думаючи про мене, сказати: Ця людина спокійна, щаслива, добра, бо зустріла Ісуса? Чи кожен з нас може так сказати? Просімо Богородицю, щоб вона допомогла нам бути радісними проповідниками Євангелія”, – сказав він.

          Після Regina Caeli Папа побажав усім щасливого понеділка Ангела та щасливої октави Пасхи (*прим*. це восьмиденний період, або октава, який починається у Великодню неділю і закінчується наступною неділею), “в якій продовжується святкування Христового воскресіння”.

          “Ми наполегливо закликаємо до дару миру для всього світу, особливо для дорогої і стражденної України”, – сказав він.

          Ханна Брокгауз є старшим кореспондентом Католицького інформаційного агентства в Римі. Вона виросла в Омахі, штат Небраска, і має ступінь з англійської мови в Університеті штату Трумена в Міссурі.

          Переклад для ДивенСвіту Петра КОВАЛЯ

           

          Читай також

        • Дикастерія віровчення про «серйозні порушення» проти людської гідності
        • ВПЛИВ НА ПАПУ РИМСЬКОГО. ДУХОВНИЙ ВИМІР ВОЇНА. ЗЛОВТІХА. ЗНАМЕННЯ. НА ВСЕ ВОЛЯ БОЖА? | Жовті Кеди
        • Посол України у Ватикані: Потрібно відкривати нові фронти, а не білий прапор піднімати
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"