У Стрию відбувся Молодіжний Форум «Два роки стійкості, змужніння та незламності»

Читай також

  • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
  • Відбулися IV дні формування для молоді
  • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
        • У Стрию відбувся Молодіжний Форум «Два роки стійкості, змужніння та незламності»

          16 березня 2024 року, в м Стрию відбувся Молодіжний Форум «Два роки стійкості, змужніння та незламності», який згуртував 128 представників парафіяльних молодіжних спільнот та християнських організацій з усіх деканатів нашої єпархії, а організувала і провела захід Молодіжна комісія Стрийської єпархії.

          Форум розпочався зі спільної молитви – Архиєрейської Божественної Літургії в храмі блаженного священномученика Йосафата Коциловського, яку очолив єпископ-помічник Стрийської єпархії Преосвященний владика Богдан Манишин.

          Звертаючись до присутніх зі словами проповіді та вітаючи учасників Форуму, єпископ сказав: “Дорогі у священстві співбраття, дорога наша молоде, хочеться всім подякувати за те, що сьогодні ви є тут, за те, що вмієте робити свій вибір. Ми будемо ціле життя вчитися робити цей вибір, але найважливіше, щоб ми зробили його в сторону Христа. Хочеться подякувати вам за небайдужість, яка є ліком для сучасного суспільства, котре щораз більше стає нечутливим до гріха.

          Роздумуючи над Літургійними читаннями дня – Апостола та Євангелія, владика Богдан закликав молодих людей плекати у собі плоди Святого Духа, який уприсутнює Христа між людьми, а також творити діла милосердя, яке є вінцем всякого посту. “Діла милосердя, які йдуть рука в руку з покаянням – це те, що нам найбільше потрібно у мандрівці Великого Посту… Тому, коли ми хочемо, щоб світ, який сьогодні відкидає Христа, був інакшим, то в першу чергу міняймо себе, даймо місце Ісусові, котрий справді нас любить дати слово і відкриймо свої серця, вуха, очі, щоб побачити і почути “Дитино, ти є недалеко від Царства Божого. Хай віра робить в твоєму житті великі чуда””, – сказав владика Богдан завершуючи проповідь.

          Основна частина форуму проходила в Стрийському фаховому коледжі ЛНУП. На дискусійній панелі владика Богдан зазначив про важливість особистісної формації та якісної освіти молодої людини, поділився свідченнями воїнів, які відчули Божу опіку на передовій. Після цього молодіжні спільноти поділились прикладами служіння в часі війни, досвідом співпраці між Церквою та територіальними громадами, громадськими організаціями.

          Молодіжний форум співпав із завершенням навчання лідерів у Школі Молодіжного Християнського Лідерства і з рук єпископа випускники школи отримали сертифікати.

          Другий блок розпочався з праці в групах над пошуком проблем та викликів, які стоять перед молоддю. Серед яких і конфлікт поколінь, і труднощі на парафіях, і потреба особистих взаємин з Богом, і особистісна формація…

          В третій частині форуму учасники в групах зосередились над пошуком вирішення конкретних проблем на рівні парафії, деканату та єпархії. Представлені напрацювання допоможуть ще ефективніше служити для молоді і з молоддю.

          Організатори щиро дякують всім учасникам за активну та плідну працю на Молодіжному форумі.

          Джерело: Стрийська Єпархія УГКЦ

          Читай також

        • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
        • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.